Den innbyrdes rangordningen mellom hardt satsende Aksel Olsen og mosjonist Peter Kaensche holdt seg i torsdagens finalerunde: Det ble delt fjerde- og sjetteplass på de to.

Det ble dessverre ikke norsk seier på Nordic League i Gamle Fredrikstad Open. Turneringen bød imidlertid på et hyggelig gjensyn med en 38-åring, som fikk lyst til å spille turnering igjen.

— Jeg har trent en del, og spilt mye på trening. Jeg synes fortsatt det er moro å spille golf, og fant ut at jeg ville forsøke å kvale meg inn til denne turneringen, sier Peter Kaensche til Golferen etter den siste av tre runder i Gamlebyen i Fredrikstad.

En sisterunde som golfpensjonisten gjennomførte på tre under par, 69, for seks under par totalt på delt sjetteplass. Det var ett slag bak Norges bestemann, Aksel Olsen, som tok delt fjerdeplass.

Sykdom siden 2015

Hadde det ikke vært for sykdom og skader, ville nok Peter Kaensche fortsatt satset på å spille golf. Før turneringen i Fredrikstad var Miklagard-spilleren fast bestemt på at det kun var snakk om en gjesteopptreden i manesjen. Nå er han ikke helt sikker:

— Nei, dette var gøy. Vi får se om jeg kanskje slenger meg på en turnering til. Men få for all del med at jeg spilte bra fordi banen var i så bra stand, skrøt han innen høreavstand av klubbsjef Christoffer Halvorsrød.

Aksel Olsen var Norges fremste håp før torsdagens finale. Men en eagle på hull 12 etter en bogey på hull 4 ble for snaut i kampen om topplassering. Det ble i stedet en svensk duell mellom Pontus Stjärnefeldt og Martin Eriksson. Duoen måtte ut i omspill etter at begge endte på -11, der førstnevnte trakk det lengste strået.

Richard Green fra Skjeberg GK ble delt ellevtemann med -3 mens  Elias Bertheussen tok delt 16.-plass,  sammen med veteran Christian Aronsen og amatør Mats Ege, ett slag bak norsk-australieren.

Anders Ellingsberg,Vetle Marøy og Torbjørn Johansen kom inn på par og delt 24.-plass. Den siste nordmannen i finalerunden, Erik Røssland Kløvstad ble delt 40.-mann med +4.

Se også: Resultater fra Nordic League


Runde 2: Olsen kjemper om seieren

Aksel Olsen var på andreplass og Peter Kaensche på fjerdeplass før torsdagens finalerunde.

Med -6 er Stavanger-spiler Olsen bare ett slag bak ledende Pontus Stjärnfeldt før siste runde av Gamle Fredrikstad Open. Mens veteran Peter Kaensche fra Miklagard GK ligger fire slag bak teten på delt fjerdeplass.

Lederballen med Aksel Olsen og de to svenskene Martin Eriksson og Pontus Stjärnfeldt starter på hull 1 klokken 9.20 mens Peter Kaensche går i gruppen foran, klokken 9.10. Også han med to svensker: Erik Oja og Daniel Jennevret.

 

Australsk-norske Richard Green fra Skjeberg GK er på delt 14.-plass med -1, og starter fra hull 1 klokken 8.40. Ni nordmenn klarte cutten, som endte på +3.

 


Runde 1: Sterke unge nordmenn

Sammenlagtleder på Nordic League, Aksel Olsen, er i ledelsen også i Fredrikstad. Kvintetten Stavanger-spilleren tilhører har to under par, og ett slag å gå på til to svensker, en danske og en estlender på én under par.

Superveteran Peter Kaensche fra Miklagard GK er nest beste norske på delt sjetteplass, ett slag bak Olsen. De siste ukenes formspiller, Elias Bertheussen fra Byneset GK, er sammen med amatøren Carl Didrik Fosaas fra Miklagard på delt ellevteplass med par.

Jørgen Winther fra Råde, halvveis mellom Fredrikstad og hjemmeklubben Moss & Rygge GK, er på delt 20.-plass med +1. En plassering han deler med Erik Kløvstad Røssland fra Miklagard GK og Vetle Marøy fra Bergen GK.

15 norske kan klare cutten i Fredrikstad

Marianne Skarpnords forlovede, Richard Green, som nå representerer Skjeberg GK, og amatøren Mats Ege fra Stavanger GK, er delt 30 med +2. Også amatørene  Mikkel Antonsen, Drøbak GK, Sebastian Eidseæther Syr fra Losby GK ligger innenfor cutgrensen på delt 42.-plass +3.

De deler 42.-plass med blant andre Miklagard-spillerne Kevin A. WrightTorbjørn Johansen og Christian Aronsen samt Gøran Sømme Haglund fra Sandnes GK.