Nybegynner fikk 66 poeng, gikk ned 24 slag

66 STABLEFORD-POENG: 37 år gamle Kwok Ho fikk 66 stablefordpoeng da han spilte ProAm på Nøtterøy Golfklubb mandag. Er det ny norsk rekord? Foto: Privat

Kjekstadmedlem Kwok Ho startet sin ProAm-turnering på Nøtterøy Golf med handicap 54. Etter runden hadde han 30 i handicap. Ny norsk rekord?

15 dager etter Veien til golf-kurset på Kjekstad Golfklubb fikk Kwok Ho 66 poeng i sin andre turnering.

37-åringen var med i ProAm-turnering på Nøtterøy sammen med samboer Hannah Hunter. Pro i laget var Hunters bror, PGA-pro Eirik Walle, som også signerte kortet. Markør var Christina Markus, samboer av Walle.  

På scorekortet står det 49 poeng for turneringen. Dette fordi Kwok i ProAm-et har spilt fra handicap 36, som er det maksimalt tillatte i turnering.

Kwoks handicapregulering regnes imidlertid fra hans klubbhandicap, som gir 66 poeng. Hans nye handicap blir dermed 30.

Kwok Ho 66 poeng scorekort

66 POENG: Scorekortet som ga Kwok Ho 49 poeng i ProAm, 66 poeng for handicaperguleringen. Foto: Privat

— Vi syntes dette var ganske imponerende og ingen av de andre proene som var der hadde hørt om noe lignende, så vi ble nysgjerrig på om det var en ny rekord, skriver samboer Hannah Hunter i en e-post til redaksjonen. Og fortsetter:

— Med Kwok sitt gode bidrag så ble det også ny rekord for PGA ProAm lag-turneringen med en total-score på 127 poeng for Team Walle.

I den konkurransen talte proens score pluss de to beste scorene fra amatørene.

Hunter legger til at samboerens spilte sin første turnering søndag 2. juli, dagen før rekordrunden. Det var hjemme på Kjekstad, i klubbens 40-års jubileumsturnering.

— Da var timingen off og han fikk kun 31 poeng, avslutter hun.

Golfforbundet ikke hørt om lignende

Vi kontaktet turneringskonsulent Øystein Tamburstuen i golfforbundet med spørsmål om han har hørt om 66 stableford-poeng tidligere.

— Det kan jeg dessverre ikke svare på ettersom vi ikke har konkurranser med stableford-resultater, svarer Tamburstuen på SMS.

Nå er det jo slik at NGFs største turnering, Nordea Pairs, gjennomføres med stableford-poeng. Riktignok i fourball, men den enkelte spillers resultat registreres likevel.

Med 3000 deltakere per år kunne det jo tenkes at noen i løpet av turneringens nesten 30 år lange historie har registrert rekordhøye poengsummer?

— Nordea Pairs er fourball, så det kan ikke sammenlignes med individuelt spill, sier Tamburstuen.

Har hørt om 59 poeng

Åge Erichsen er daglig leder i Moss og Rygge Golfklubb, som har arrangert landsfinalen i Nordea Pairs i en årrekke. Kanskje han har hørt om scorer nær eller bedre enn Kwos i noen av Nordea Pairs finaler eller innledende runder?

— Nei, det har jeg ikke, svarer Erichsen.

— Men jeg har hørt om 59 poeng, det fikk sønnen min i den aller første juniorturneringen har deltok i. Her på klubben er 57 poeng i klubbturnering det høyeste vi har hatt. Det var en kar som hadde tatt Veien til golf-kurs, og blitt helt hekta. Han trente som en gal, var her i timer om gangen. Han meldte seg så på i sin første turnering, og vant sin klasse soleklart med 57 stableford-poeng.

Er Kjekstadmedlem Kwok Ho sine 66 stableford-poeng norsk rekord? Bruk kommentarfeltet under, send en epost til tips@golferen.no eller gå inn på Golferens Facebook-side dersom du kjenner til andre ekstreme resultater fra norske golfturneringer.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×