Kontinentets første Tom Doak-kreasjon åpner i Saint Emilion i 2015, der ni hull allerede er spillbare. Alt ligger til rette for et mesterverk fra mesterarkitekten. SE VIDEO.
ny-superbane-p-aring--gang-i-bordeaux

HULL 14: Det vakre hull 14 på Domaine Golfique du Grand Saint-Emilionnias måler 137 meter, og greenen er bevoktet av flere store gressbunkere. På teeen Kristel Mourgue d’Algue, som står bak prosjektet sammen med faren Gaëtan og broren André. TRYKK PÅ BILDET FOR Å SE STØRRE VERSJON.

Amerikaneren Tom Doaks første bane i Kontinental-Europa bygges i disse dager i den kjente Bordeaux vinregionen Saint Emilion.

Her anlegger Doak en bildevakker golfbane i et duvende landskap, omgitt av vinmarker og gamle eiketrær.

Arkitekten har fått frie hender til å bygge en Premier Grand Cru Classé-bane av Mourgue d’Algue-familien, Frankrikes mest prominente golffamilie.

Åpner 2015

— Vår bane nær St. Emilion åpner en gang neste år, med ni hull ferdigstilt allerede, forteller Kristel Mourgue d’Algue til Golferen.no.

Hun er tidligere europatourspiller, og utgiver av anerkjente The Rolex World’s Top 1000 Golf Courses.

Les også: Miklagard og Oslo best i Norge

Kristel har med seg faren Gaëtan Mourgue D’Algue og broren André i prosjektet, tre velkjente størrelser i fransk golf.

— Vi er glade for å kunne bygge for ekte golf, hvor du kan spille raskt, som ikke er for vanskelig, hvor du kan hygge deg og ha en god opplevelse på golfbanen, sier sier André i en promotion-video for Domaine Golfique du Grand Saint-Emilionnias (se under).

Ventet på den riktige anledningen

— Vi ville ikke involvere oss i Europa før vi fant et prosjekt som føltes riktig for oss, forklarer Doaks i videoen.

— Og det betyr en hel del når du ikke må rive opp halve jordkloden for å bygge en golfbane, og landet bare ligger der og er mer eller mindre klart til å bli bygget på.

Den 6278 meter lange banen, fra bakerste tee, vil føye seg pent inn i rekken av toppbaner på Michigan-arkitektens skryterull.

Der får Grand Saint-Emilionnias selskap av blant andre topp-100-banene Pacific Dunes (Oregon), Ballyneal (Colorado), Barnbougle Dunes (Tasmania) og Cape Kidnappers (New Zealand).

Se også: Domaine Golfique du Grand Saint-Emilionnias hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.