Hyggelig gjensyn med en gammel favoritt

50 PROSENT NYTT HULL: Fra utslaget på hull 15 kunne du tidligere såvidt skimte greenen til venstre bak trærene. Etter ombyggingen går hullet 90 grader til høyre ved bunkeren, som skimtes midt i bildet. Alle foto: Margaret Kallevig og Jan E. Espelid

Siden vi kom hit første gang for 25 år siden har vi alltid trivdes på Valbonne-banen utenfor Cannes. Det er fem år siden sist, og det ble et hyggelig gjensyn på en ombygget bane.

hyggelig-gjensyn-med-en-gammel-favoritt


OPPGRADERTE FAIRWAYER: Fairwayene til Golf d’Opio Valbonne er utbedret og til dels nyanlagte. Noe som ses på hull 6 i form av de litt gulere partiene.

hyggelig-gjensyn-med-en-gammel-favoritt


INSTITUSJON: De ukentlige markedene er en institusjon i Frankrike, og byr på et stort utvalg varer. Markedet i Valbonne er på fredager, og noe man absolutt må få med seg.

hyggelig-gjensyn-med-en-gammel-favoritt


GÅR AN Å SPISE LUNSJ HER: Utsikten fra lunsjrestauranten er litt annereldes enn i norske byer. Mange vil elske å nyte et måltid i slike omgivelser.

— Er dette Out of bounds? roper den ene medspilleren fra 13. fairway. Utslaget fra hull 12 hadde skjenet 30 grader mot høyre og over trerekken, som skiller de to fairwayene.

Den nye golfbilveien mellom hullene har en hvit stenkant som absolutt kan ligne en Out of bounds-grense.

— Det er ikke det, blir det ropt tilbake. Svaret kommer imidlertid ikke fra oss på 12. fairway, men fra gruppen som gjør seg klar til å putte på green 13.

Den skandinaviske banen

Gruppen på greenen til hull 13 består av fire nordmenn. Det gjør også gruppen som nettopp har slått ut på det samme hullet.

Og bak oss har vi to grupper med svenske kvinner, først en treerball og så en firerball som var så elskverdige å la oss slå ut før dem på første tee.

«Vi har en jätteviktig tävling, så det kommer att gå trögt med oss,» sa talskvinnen smilende da hun før start forslo å bytte om på starttidene.

Det er i det hele tatt mange svensker og nordmenn å se, og ikke minst høre, på Golf d’Opio Valbonne.

Slik har det vært i mange år. Det eneste som ser ut til å ha endret seg siden vi sist var her for fem år siden, er fordelingen landene i mellom.

Utslag av konjunkturene?

Uten å være for bastant er det lett å tenke seg at endret fordeling, med færre svensker enn tidligere, kan skyldes forskjellig utvikling av konjunkturene hos broderfolkene.

En teori som bekreftes av tredjemann i vår gruppe. Tor fra Oslo har hatt hus en kilometer fra banen de siste 12 årene.

— Tidligere var det en egen, svensk klubb i golfklubben. Men jeg tror den er lagt ned nå, mener Tor.

Nesten 50 år

Opio Valbonne er en av de klassiske banene på den franske Middelhavskysten. Den åpnet i 1966 som en ganske trang skogsbane, og er siden endret og utbedret gang på gang.

Banen har vært under mer eller mindre konstant ombygging siden 2002, men staben har stort sett klart å holde banen åpen og spillbar gjennom ombyggingsperiodene.

I vår ble det siste, store ombyggingsprosjektet endelig erklært ferdig og fullført. Den mest synlige endringen finnes mot slutten av runden.

Avslutning ved klubbhuset

Tidligere lå green 15 ved klubbhuset mens green 18 befant seg en halv kilometer oppe i lia. Den eneste fordelen med det var at omsetningen muligens økte bittelitt i klubbhusbaren som følge av den ekstra spaserturen for spillerne.

Løsningen ble enkel, og faktisk veldig god: Hull 15 er blitt endret fra svak dogleg venstre til 90 graders dogleg høyre mot en nyanlagt, høytbeliggende green.

De tidligere hullene 17 og 18 er blitt til 16 og 17, mens det gamle hull 16, et par-3-hull, er blitt et par-3-hull motsatt vei, til gamle green 15, nå green 18, rett foran klubbhusterrassen.

Den nye avslutningen er blitt en klar forbedring av en allerede trivelig golfbane og golfklubb. Det har også kommet til en rekke nye teesteder, oppgraderte fairwayer, nytt vanningsanlegg og nye, asfalterte veier for golfbilene samt at en del tidligere problemområder er blitt drenert.

Gjensynet med Golf d’Opio Valbonne ble av det hjertelige slaget. Slik gjensynene med denne vakre delen av Europa pleier å bli. Som da vi dagen etter var på marked og spiste lunsj på torget i middelalderbyen, som banen har lånt navnet sitt fra. Men det er en helt annen historie …

Se også: Golf d’Opio Valbonne

Greenfee: kr 650 (€ 80)

Reise: SAS og Norwegian har daglige direktefly til Nice fra Norge

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: LMizhuho Americas Open ( 1. - 4.juni)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.