Bill.mrk «Praktanlegg søker medlemmer» kunne være en passende overskrift for en sak om Gamle Fredrikstad GK. Om anlegget og klubben fortsetter som det er påbegynt, bør medlemsvekst være en overkommelig oppgave.
ny-pnet-praktanlegg-midt-i-byen

SIGNATURHULLET: Hull 13 er at par-3-hull på 163 meter til en øygreen. I bakgrunnen landetmerket Fredrikstadbroen, som forbinder de to delene av byen på hver side av Glomma.
TRYKK PÅ BILDENE FOR Å SE STØRRE VERSJON!

ny-pnet-praktanlegg-midt-i-byen

ET NYTT LIV: Lars Petter Brovold har lagt proffkarrieren bak seg, og trives i rollen som daglig leder i Gamle Fredrikstad GK. Her hvilende på 150-metersmerket på hull 2, som har fairwayen innrammet av vann på begge sider.
ny-pnet-praktanlegg-midt-i-byen

KLUBBENS VELGJØRER: Teeskiltene levner ingen tvil om at Glassmester Bøckman står bak og støtter Gamle Fredrikstad Golfklubb.
ny-pnet-praktanlegg-midt-i-byen


ny-pnet-praktanlegg-midt-i-byen

UNDER FESTNINGEN: Pay&play-banen til Gamle Fredrikstad Golfklubb har vakre Kongsten Fort som bakteppe.

ny-pnet-praktanlegg-midt-i-byen

KVALITETSBANE: Pay&play-banen til Gamle Fredrikstad Golfklubb holder høy kvalitet på de ni hullene, som måler fra 70 til 160 meter. Her greenområdet på avslutningshullet.

Ved inngangen til den første fulle sesongen har Gamle Fredrikstad Golfklubb 412 medlemmer. Målet er 1000. Pluss 300 juniorer.

Med beliggenhet i Gamlebyen, rett utenfor Fredrikstad sentrum, bør det ønskede medlemstilsiget komme mer eller mindre av seg selv.

I tillegg til en beliggenhet der byens ungdommer kan sykle til banen, får potensielle medlemmer overbygget drivingrange, Pay&Play-bane og en fascinerende hybrid av en seasidebane med en del vann i spill.

Spennende prosess

Gamle Fredrikstad GK har åpnet forsiktig og litt etter litt, først med Pay&Play-bane, så ni hull på hovedbanen og så alle 18 i fjor høst.

Daglig leder Lars Petter Brovold har sittet i førersetet siden 1. januar 2011.

— Jeg har fått være med hele veien; prosessen med å bygge banen og med på å danne klubb, forteller han til Golferen.no.

— Ja, til og med såing av fairwyene har jeg fått være med på, flirer den tidligere norgesmesteren og proffspilleren.

Flotte greenområder

Med 5985 meter fra bakerste utslagsted og 5740 meter fra klubbtee, hører ikke Gamle Fredrikstad med blant landets mest testosteronfylte golfbaner.

Men det banen mangler i lengde, tar den igjen i snedig layout og fantastiske greenområder. Med onduleringer som gir muligheter for mange tricky flaggplasseringer.

Banen er ganske flat, og tiltaler nok øyet mest for golfere som ser skjønnheten i en bane med linkskarakter framfor dem som synes blomsterprakt må til for å gjøre en golfbane vakker.

Men bevares, det finnes nok av ting å la øyet hvile på her også.

Etter fem hull stikker banen inn i skogen en tur, og fra utslaget gir hull 6 assosiasjoner til hull 13 på Larvik. Mens hull 7 har en av de smaleste fairwayene vi har spilt.

Fjell brukt som hinder

Før banen svinger ut på slettelandet igjen med hull 11, gir hull 10 oss et syn vi ikke har sett noe annet sted.

Banearkitekt Paal Midtvaage har innlatt seg på et eksperiment ved å aktivt bruke svaberg som hinder foran greenen.

Vi er ikke helt overbevist om at eksperimentet er vellykket, og ei heller om det får bestå. I følge daglig leder Brovold er det da også en overkommelig affære å dekke over fjellpartiene dersom det skulle være ønske om det.

En juvel for rekrutteringen

Klubbens Pay&play-bane har hull fra 70 til 160 meter, og er et fantastisk rekrutteringsanlegg.

Banen har greener av meget god kvalitet, er ondulert nok til ikke å se flat og kjedelig ut, og kompakt nok til å være uhyre lett å gå.

— Standarden er faktisk så bra at vi kan bruke den som treningsanlegg også for elevene ved golflinjen på Wang, sier Brovold med dårlig skjult stolthet.

Aktiv rekruttering

Seeing is believing, sier amerikanerne. Playing is believing, svarte de i Fredrikstad, og inviterte til gratis spill tirsdag 28. mai.

Det var fulle starttider fra morgen til kveld, og Brovold forteller at tilbakemeldingene var mange og hyggelige.

Også to dager tidligere var det åpen dag, rettet inn mot nybegynnere. Da kom rundt 50 besøkende, der mange bestilte videre oppfølging med blant annet VTG-kurs.

Ga det fem år
Man kan nesten ikke skrive om Gamle Fredrikstad GK uten å komme inn på Lars Petter Brovolds golfkarriere.

Høsten 2004 skaffet den daværende Onsøy-spilleren seg europatourkortet med et brak. Ikke minst takket være en elleve under par 61-runde på Q-School.

Les også: «Nå ble det mye styr»

— Da jeg kom inn på europatouren, bestemte jeg meg for å gi det fem år, forteller han.

Det ble imidlertid ikke den dansen på roser mange, inkludert han selv, hadde håpet på. Da de fem årene var gått hadde Brovold spilt ett år på europaoutouren og fire på challengetouren.

— Til slutt tenkte jeg så mye på svingen at jeg ble syk av det, forteller han.

Og får oss til å forstå, og tro på, at å få være med å bygge opp et golfanlegg fra grunnen er enda mer interessant og morsomt enn en karriere som spiller.

Særlig når anlegget har et stort og uforløst potensial. Når gresset bare får vokst seg til…

Se også: Gamle Fredrikstad GK hjemmeside

NB! Trykk på bildene for å se større versjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.