Tre norske rookies på skolebenken før LET-debut

VANT PRO-AM: Celine Borge gikk til topps i den avsluttende Pro-Am-turneringen på LETs rookie-kurs i Spania. Foto: Tristan Jones

Celine Borge, Karoline Lund og Marita Engzelius deltok nylig på LETs nybegynnerkurs ved Hotel Dénia La Sella Golf Resort & Spa i Dénia nord for Alicante i Spania.

De tre er rookies på Ladies European Tour i 2018-sesongen etter sterke plasseringer på tour-school i Marokko like før jul.

Der forsvarte også Madelene Stavnar sitt tourkort, og brakte det totale antallet norske europatourspillere til ny rekord med åtte spillere med fulle rettigheter i 2018-sesongen.

Rookies med omfattende pensum

Alle LETs 2018-rookies var invitert til en uke med golf og tourskolering i Spania. Emnene spente fra sosiale medier til finans, og uken ble avsluttet med Pro-Am lørdag 13. januar.

Som for øvrig ble vunnet av vår 19-år gamle oppadstigende Vestfold-stjerne Celine Borge og hennes team av amatørgolfere: Milan Dikken, Liam Glennie og Paul Glennie.

— Det var en flott opplevelse, og vi fikk mye informasjon om mange forskjellige ting, kommenterer Celine Borge rookie-uken i en pressemelding fra Ladies European Tour.

Og fikk støtte av kollega Karoline Lund, 18 år, fra Losby Golfklubb:

— Dette har hjulpet meg med å forberede meg på tourlivet og har gitt meg mye informasjon jeg kan bruke. Sosiale media-delen var interessant, og informasjonen vi fikk var veldig tydelig. Jeg gleder meg virkelig til sesongen nå. Jeg har jobbet veldig hardt, og jeg vil fortsette å jobbe hardt slik at jeg kan konkurrere med mine avguder og nyte det. 

Marita Engzelius fra Oslo GK kommer fra golftilværelse på LPGA og Symetra Tour i USA, og var også fornøyd med å få sin nye sesong slått i gang.

— Det er ikke lett å vite nøyaktig hvordan alt fungerer på forskjellige tourer, så det var godt å få en følelse av hva jeg kan forvente, og få en introduksjon til det hele, sier hun.

I tillegg til de fire som sikret seg tourkortet i marokkanske Marrakech, har også Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Caroline Martens og Suzann Pettersen sikret sine spillerettigheter gjennom tidligere meritter på LET.

Ladies European Tour starter sesongen med Vic Open i Australia 1. til 4. februar. Tourprogrammet for 2018 er i skrivende stund klart med fire turneringer i Australia fram til 4. mars.

Uken deretter er det turnering i Sør-Afrika, også en turnering i Marokko i april har kommet på terminlisten. Programmet oppdateres på denne linken.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.