29. september 2023 12:18

Foto Tristan Jones

Celine Borge, Karoline Lund og Marita Engzelius deltok nylig på LETs nybegynnerkurs ved Hotel Dénia La Sella Golf Resort & Spa i Dénia nord for Alicante i Spania.

De tre er rookies på Ladies European Tour i 2018-sesongen etter sterke plasseringer på tour-school i Marokko like før jul.

Der forsvarte også Madelene Stavnar sitt tourkort, og brakte det totale antallet norske europatourspillere til ny rekord med åtte spillere med fulle rettigheter i 2018-sesongen.

Rookies med omfattende pensum

Alle LETs 2018-rookies var invitert til en uke med golf og tourskolering i Spania. Emnene spente fra sosiale medier til finans, og uken ble avsluttet med Pro-Am lørdag 13. januar.

Som for øvrig ble vunnet av vår 19-år gamle oppadstigende Vestfold-stjerne Celine Borge og hennes team av amatørgolfere: Milan Dikken, Liam Glennie og Paul Glennie.

— Det var en flott opplevelse, og vi fikk mye informasjon om mange forskjellige ting, kommenterer Celine Borge rookie-uken i en pressemelding fra Ladies European Tour.

Og fikk støtte av kollega Karoline Lund, 18 år, fra Losby Golfklubb:

— Dette har hjulpet meg med å forberede meg på tourlivet og har gitt meg mye informasjon jeg kan bruke. Sosiale media-delen var interessant, og informasjonen vi fikk var veldig tydelig. Jeg gleder meg virkelig til sesongen nå. Jeg har jobbet veldig hardt, og jeg vil fortsette å jobbe hardt slik at jeg kan konkurrere med mine avguder og nyte det. 

Marita Engzelius fra Oslo GK kommer fra golftilværelse på LPGA og Symetra Tour i USA, og var også fornøyd med å få sin nye sesong slått i gang.

— Det er ikke lett å vite nøyaktig hvordan alt fungerer på forskjellige tourer, så det var godt å få en følelse av hva jeg kan forvente, og få en introduksjon til det hele, sier hun.

I tillegg til de fire som sikret seg tourkortet i marokkanske Marrakech, har også Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Caroline Martens og Suzann Pettersen sikret sine spillerettigheter gjennom tidligere meritter på LET.

Ladies European Tour starter sesongen med Vic Open i Australia 1. til 4. februar. Tourprogrammet for 2018 er i skrivende stund klart med fire turneringer i Australia fram til 4. mars.

Uken deretter er det turnering i Sør-Afrika, også en turnering i Marokko i april har kommet på terminlisten. Programmet oppdateres på denne linken.

Kommentarer