Headpro Nicolai Langeland på Miklagard har fått hjelp av superstjernen Jonas Blixt i sin ambisjon om å nå toppen som trener. «Målet er å bli en av verdens beste trenere», avslører 26-åringen til Golferen.no.
norsk-trener-sikter-mot-verdenstoppen

UNG TRENER MED AMBISJONER: Miklagard Golfs headpro, Nicolai Langeland, har at uttalt mål om å bli en trener i verdensklassen. Under et seminar hos en av PGA-tourens heteste trenere, Jorge Parada, nylig fikk 26-åringen bekreftelse på at han så defintivt er på riktig spor.

Svenske Jonas Blixt formidlet kontakten mellom Nicolai Langeland og Jorge Parada (33), en av USAs mest anerkjente, unge trenere.

Etter besøket hos Parada er ikke 26-åringen i tvil: Han ønsker å bli en av verdens ledende golftrenere.

— Jeg ble kjent med Jorge Parada gjennom Jonas Blixt og Torstein Nævestad (golfprofil fra blant annet Grini GK og Oslo GK, red. anm.), forteller Langeland.

Kontakten endte i et i et todagersseminar i Florida i november, der Langeland fikk bekreftelsene han håpet p&aring når det gjelder egen kompetanse.

I tillegg til Blixt har Parada spillere som blant andre Anna Nordqvist og Beatriz Recari i stallen, og leder The Tour Academy på berømte TPC Sawgrass.

Vil bli tourtrener

— Jeg ønsker å bygge meg opp som den beste treneren en kan bli. Gjerne på touren, slår Nicolai Langeland fast, med overbevisning.

Under det to dager lange seminaret med Parada på TPC Sawgrass i november, fikk kristiansanderen bekreftelsen på at ambisjonen er noe langt mer enn en fjern drøm.

— Noe av det som var finest med seminaret var at jeg fikk tilbakemeldinger på at det jeg allerede gjør, og tror på, er bra, fortsetter han.

Under seminaret fikk Miklagard-treneren bekreftelse på at han og Parada tror på de samme grunnleggende svingprinsippene, blant annet om hvordan planene er i nedsvingen.

— Han (Parada, red. anm.) mente jeg var en av de beste unge trenerne han har møtt. Og han har sett mange, legger Langeland til.

Langeland er også lettet over at Parada er så tydelig på at tiden der trenerne bare jobbet med grep og oppstilling er forbi.

— Det handler om å få spilleren til å gjøre det beste ut av sin sving, og Parada er tydelig på at det er den veien golfen bør gå.

Avliver myter

— Akkurat som oss andre, går tourspillere fort lei av å trene nærspill, fikk Langeland vite på Sawgrass-seminaret.

Med det avliver Parada en av de seigeste mytene i golf: At tourspillerne bruker 70 prosent av treningstiden på og rundt greenen.

— En annen av Paradas hovedteser, som jeg deler, er at unge spillere i dag må lære seg å slå så hardt som de klarer så tidlig som mulig, fortsetter Langeland.

— I det ligger erkjennelsen av at det er viktigere for en 14-åring å oppnå høy hastighet på køllehodet enn å ha perfekt teknikk; det kan læres senere, oppsummerer 26-år gamle Nicolai Langeland.

Dersom det går som den unge Miklagard-treneren og klubben håper, holder Parada seminar på Miklagard sommeren 2015. Om det i så fall blir et åpent eller lukket seminar, er i skrivende stund uvisst.

Les også Miklagard GK hjemmeside: Besøk hos Jorge Parada

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.