Foto: Tristan Jones

Helgespillet i New Dehli ble en norsk nedtur. Fra topplasseringer for Tonje Daffinrud fra Vestfold GK og Marianne Skarpnord fra Moss & Rygge GK endte det i norsk samling langt nede på listen.

Marianne Skarpnord gikk inn i helgespillet på delt fjerdeplass på europatouren i India. Og gikk ut av den 17 plasseringer lenger ned på listen etter runder på 72 og 77 slag for +3 totalt.

For Tonje Daffinrud ble helgen enda mer ødeleggende for totalopplevelsen etter India-reisen: Fra ledelse etter første dag via tredjeplass etter dag to til delt 33.-plass med +6 etter runde fire med 76-77 i helgebagasjen.

europatouren i India

Becky Morgan fra Wales vant Hero Women’s Indian Open på -7, to slag foran Caroline Hedwall, Sverige, Nicole Broch Larsen, Danmark, Felicity Johnson, England og Christine Wolf, Østerrike.

Se også: Resultater fra New Dehli


Runde 2: Holder oppe norsk trykk

Tonje Daffinrud fra Vestfold GK og Marianne Skarpnord fra Moss & Rygge GK kjemper om de øverste plassene halvveis i Hero Women’s Indian Open.

Tonje Daffinrud og Marianne Skarpnord ga bort initiativet i toppen av listen andre dag av europatouren i India.

Begge måtte over par på fredagens runde, noe Christine Wolf utnyttet til å stikke av i toppen. Den østerrikske jenta har to fire under par 68-runder på rad, og leder med fire slag foran thailandske Pannarat Thanapolboonyara

Tett fulgt av Tonje Daffinrud ett slag etter på tredjeplass med -3 og Marianne Skarpnord på delt fjerdeplass med -2.

Trippelbogey ødela

En trippelbogey på hull 14, et par-4-hull, ødela dagen og scoren for Tonje Daffinrud. Hun slo innspillet over greenen, og brukte deretter fem slag til før ballen lå i hullet.

— Jeg var på skjema, men jeg gjorde en trippelbogey på hull 14, og det ødela planen min, forklarer hun.

— Etter det ble det en kamp for å gjøre birdier. Jeg var fortsatt oppbragt, og forsøkte å la det gli over. Samlet sett spilte jeg ganske bra, og det er det jeg må forsøke å fokusere på. Slikt kan skje på denne banen; at du ender opp med å ha ett crazy hull. Og det var det som skjedde for meg: Jeg hadde en trippelbogey og jeg scoret pluss tre, men jeg er fortsatt ganske positiv over spillet mitt.

 Må fortsatt passe på håndleddet

Etter å ha vunnet to turneringer på LET Access-touren i 2014, ødela en håndleddsskade det meste av sesongene 2015 til 2017 for Tonje Daffinrud. Som har medført at hun har redusert treningsmengden og spiller med støttebandasje som en forholdsregel:

— Jeg  forlot LET Access Series med et kort til Ladies European Tour i 2015, mitt rookie-år. Jag var skadet i håndleddet om våren, og det holdt meg i fem måneder. Det var et stress-brudd i håndleddet. Jeg behøvde ikke operasjon, men måtte ta seks ukers pause. Men det endte med fem måneder.

Til Ladies European Tour medgir vestfoldingen at debutåret ble en kamp:

— Jeg hadde moment, og følte meg virkelig solid. Så mistet jeg fem måneder med trening. Håndleddet har vært fint, men det ble  verre igjen i fjor Så jeg måtte ta bort noen måneder av den sesongen også.

Hun forteller at det føles langt bedre denne sesongen, og avslører at hun trener smartere og ikke lenger slår det samme slaget i to timer på trening:

— Jeg forsøker å dele opp treningsøktene der jeg slår slag mot mål og tat pauser som en forholdsregel for håndleddet. Jeg stropper det opp for å få gjort så mye jeg kan. Ikke fordi det er et problem nå. Det har vært det, men i dag føler  jeg meg bra.

 

 

Exit for de øvrige norske

Vestfold-spilleren Daffinrud og Skarpnord fra Moss og Rygge GK blir de eneste norske innslagene i helgespillet.

Cutten ble satt ved +7, en grense Karoline Lund misset med to slag etter 76-77. Marita Engzelius misset med fire slag med +11, som kom etter runder på 76 og 79 slag.

Caroline Martens hadde 77-80 for +13 mens Madelene Stavnar bokførte +24 etter 85-83.

 


Runde 1: Dobbelt norsk på europatouren i India

Med -6 har Tonje Daffinrud to slag å gå på til Marianne Skarpnord etter første runde av europatouren i India.

Moss & Rygge-spilleren hadde fem birdier og én bogey, og deler andreplassen med Christine Wolf fra Østerrike  og thailandske Pannarat Thanapolboonyaras.

Tonjes 68-runde var den laveste førsterunde-scoren noen gang på Gary Player-banen DLF Golf and Country Club,som åpnet i 2015

Resten av de norske beskjedne

Etter andreplassen må vi ned til delt 68.-plass for å finne duien Marita Engzelius fra Oslo og Karoline Lund fra Losby med +4.

Caroline Martens har brukt ett slag mer på delt 75.-plass. Madelene Stavnar fra Vestfold GK sliter på delt 113.-plass med +13.