Foto: Solastranden GK

Med første turnering i Norgescup er den norske sesongen i gang for alvor. Tradisjonen tro spilles den første utgaven på Solastranden GK.

Norgescup på Solastranden GK hadde i utganspunktet plass til 78 spillere, fordelt på 60 herrer og 18 damer, skriver klubben i en pressemelding.

Da påmeldingsfristens utløp var det over 100 påmeldte. Med betydelig overbooking blant damene besultter derfor turneringsledelsen å utvidet dameklassen til 24 spillere.

Norgescup åtte ganger i år

Norgescup består av åtte turneringer, med start altså  på Solastranden GK. Siste turnering spilles på Drøbak GK 24. og 25. september.

Norgescup arrangeres i samarbeid mellom NGF og golfklubbene, og er øverste turneringsnivå for elitespillere i Norge. Både professjonelle og amatører kan delta, og serien  inkluderer også Norgesmesterskapet.

Turneringen spilles over 54 hull med to runder på lørdag, og finalerunde på søndag. Resultatene vil telle på verdensrankingen for amatører (WAGR).

Om værmeldingen slår til vil spillerne oppleve banen ganske forskjellige på lørdag og søndag, med frisk bris fra sørøst på lørdag og lett bris fra sørvest på søndag.

— Og på Solastranden merkes det, påpeker arrangørklubben i sin pressemelding.

Se også: Turneringslink med deltagere og livescoring