Egoistiske tullinger inntar golfbanene

EGOISTISKE TULLINGER: Slik så fairwayen på hull 15 hos Moss og Rygge GK ut etter at en spiller hadde brukt den til treningsfelt. Av divotene er det lett å se at det er en uerfaren golfer som har vært på ferde. Uten at det er noen formildende omstendighet. Foto: Et meget sint medlem i Moss og Rygge GK

Med sesongåpning kommer også ureparerte nedslagsmerker og oppslått torv på fairwayene. Men heldigvis sjelden så fælt som på dette bildet.

Egoitstiske tullinger brukte sist helg fairwayen til hull 15 på Moss og Rygge Golfklubbs bane ved Larkollen som drivingrange.

— Her har noen stått på fairway og trent, og ikke lagt tilbake divots, skriver en meget opprørt daglig leder Åge Erichsen i Moss og Rygge GK i sitt ukentlige nyhetsbrev til medlemene. Og fortsetter:

— Vi blir litt skremt når vi ser dette, og enda mer skremt om en golfer tror at dette lar seg reparere selv. Det vil ta uker før vi får dette opp å gå igjen. Dette er langt fra det eneste sted på banen, men dette er det verste vi har sett denne sesongen. Dystert også å medgi at vi har aldri sett så mye oppslått torv på banen som vi har sett den første måneden i år!

— DERFOR BER VI PENT OM AT ALLE legger på plass torven etter seg, og trykker den godt ned. Og ikke nøl med å irettesette spillere du går sammen med om du ser noen som synder. De som jobber på banen får en nesten umulig jobb når slikt som dette skjer, fortsetter Erichsen.

Hvordan er situasjonen på din klubb nå i sesongåpningen? Har du noen grimme eksempler på vandalisme fra medgolfere som har benyttet banen din? Send redaksjonen noen linjer, og gjerne et bilde, på tips@golferen.no, på Golferens facebookside eller bruk kommentarfeltet under.

Skremselsdikt fra Jæren

Carl Aasland Jerstad fra Jæren GK har sendt redaksjonen sitt «skremselsdikt til tilsvarende respektløse golfspillere på Jæren Golfklubbs bane på Grødem i fjor.»

— Ingen tør nå å forlate banen uten å reparere skadene etter seg! sier Jerstad.

Redaksjonen takker for bidraget:

Greengaffel

Av Carl Aasland Jerstad, Jæren Golfklubb

Nedslagshola på Grødem er mange,
store, vide, djupe og lange!
Dei øydelegg mang ein snorrett putt,
no må dette straks ta slutt!

Om alle reparerte kvart sitt hol etter tur,
ville ikkje nokon verta det minste sur!
Så bruk greengaffelen din titt og ofte,
eg vert arg om eg ser deg skofte!

 

Omtalt i artikkelen: Moss og Rygge GK

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: RBC Canadian Open  ( 8. -11.juni)

  Korn Ferry Tour: BMW Charity Pro-Am med Ktistoffer Ventura   ( 8. -11.juni)

  DP World Tour og LET: Volvo Car Scandinavian Mixed med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad , Michelle Forsland, Tina Mazarino og Julie Bpysen Hillestad ( 8. -11.juni)

  LPGA: LShoprite Classic (9. - 11.juni)

  lNordic League : Thomas Bjørn Samsø Classic  ( 7. -9.juni)


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.