Foto: Et meget sint medlem

Med sesongåpning kommer også ureparerte nedslagsmerker og oppslått torv på fairwayene. Men heldigvis sjelden så fælt som på dette bildet.

Egoitstiske tullinger brukte sist helg fairwayen til hull 15 på Moss og Rygge Golfklubbs bane ved Larkollen som drivingrange.

— Her har noen stått på fairway og trent, og ikke lagt tilbake divots, skriver en meget opprørt daglig leder Åge Erichsen i Moss og Rygge GK i sitt ukentlige nyhetsbrev til medlemene. Og fortsetter:

— Vi blir litt skremt når vi ser dette, og enda mer skremt om en golfer tror at dette lar seg reparere selv. Det vil ta uker før vi får dette opp å gå igjen. Dette er langt fra det eneste sted på banen, men dette er det verste vi har sett denne sesongen. Dystert også å medgi at vi har aldri sett så mye oppslått torv på banen som vi har sett den første måneden i år!

— DERFOR BER VI PENT OM AT ALLE legger på plass torven etter seg, og trykker den godt ned. Og ikke nøl med å irettesette spillere du går sammen med om du ser noen som synder. De som jobber på banen får en nesten umulig jobb når slikt som dette skjer, fortsetter Erichsen.

Hvordan er situasjonen på din klubb nå i sesongåpningen? Har du noen grimme eksempler på vandalisme fra medgolfere som har benyttet banen din? Send redaksjonen noen linjer, og gjerne et bilde, på tips@golferen.no, på Golferens facebookside eller bruk kommentarfeltet under.

Skremselsdikt fra Jæren

Carl Aasland Jerstad fra Jæren GK har sendt redaksjonen sitt «skremselsdikt til tilsvarende respektløse golfspillere på Jæren Golfklubbs bane på Grødem i fjor.»

— Ingen tør nå å forlate banen uten å reparere skadene etter seg! sier Jerstad.

Redaksjonen takker for bidraget:

Greengaffel

Av Carl Aasland Jerstad, Jæren Golfklubb

Nedslagshola på Grødem er mange,
store, vide, djupe og lange!
Dei øydelegg mang ein snorrett putt,
no må dette straks ta slutt!

Om alle reparerte kvart sitt hol etter tur,
ville ikkje nokon verta det minste sur!
Så bruk greengaffelen din titt og ofte,
eg vert arg om eg ser deg skofte!

 

Omtalt i artikkelen: Moss og Rygge GK