Suzann Pettersen er tilbake på LPGA etter skadefravær. På Symetra Tour, også det i USA, samt på Nordic League og Nordea Tour i Sverige og i showturnering i Danmark er nordmenn på plass.

De norske føres an av Suzann Pettersen, som stiller til start i  Kingsmill Championship i Williamburg, Virginia, torsdag til søndag.

— Pausen har gjort kroppen godt, sier Tutta, som vant turneringen i 2007, i en pressemelding fra NGF.

Westrup spiller Symetra Tour

I USA er Caroline Westrup tilbake på banen når Gosling’s Dark ‘n Stormy Classic spilles på Atlanta National.

— Jeg har hatt en bra uke hjemme og klar for ny turnering. Det er første gang denne konkurransen spilles, så det blir veldig gøy, sier Westrup.Skarpnord, Daffinrud og Martens for Norge i showturnering

Det er spillefri på Ladies European Tour, men både Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Caroline Martens stiller for Norge når Ladies Nations Invitational arrangeres i Nederland.

Lagturneringen spilles 20. og21. mai, og de norske jentene får bryne seg på utøvere fra Belgia, Danmark, Tyskland, England, Frankrike og Skottland i tillegg til vertsnasjon Nederland.

— Jeg gleder meg til å spille. Det er et litt annerledes format og det blir gøy å spille matchspill. Det er det ikke så ofte vi gjør, og Norge går for seier, sier Tonje Daffinrud.

Raastad og Lundgreen på Nordea Tour i Sverige

I Sverige spilles Halmstad Ladies Open over tre runder fra torsdag til lørdag, og med Rachel Raastad og Cecilie Lundgreen på startstreken.

— Jeg gleder meg. Dette er en flott bane med et sterkt startfelt, så her er det bare å ha det moro og ligge i fairway, så er mulighetene til stede mange for birdier, sier Rachel Raastad.

19 nordmenn i Nordic League i Fjällbacka

Nordic League innleder turneringene i Sverige med Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open 19.-21. mai, og med hele 19 nordmenn i startfeltet.

— Jeg håper en turnering hos vår nærmeste nabo kan gjøre at birdiene begynner å rulle inn, og at jeg kan nærme meg toppen av resultatlisten. Jeg kom bakpå fra start forrige uke, og klarte aldri å snu det. Det positive var at jeg fikk en ekstra treningsdag, sier Jaran Arnøy til NGF om turneringen i Vejle, der Fana-spilleren misset cutten.