Det blir spennende om nordmennene kan gjøre det like bra på Nordic League denne uken som forrige, da Jarand Arnøy, Aksel Olsen og Sondre Ronold sørget for tre norske navn på pallen.

Nordmenn som spiller bra er det vi gjerne vil se. Og aldri har nordmenn spilt så bra på Nordic League som i Borre Open forrige uke.

19 år gamle Jarand Arnøy, Fana GK, tok sin første proffseier, og er sulten på mer i SM Match, forteller han i en pressemelding fra NGF:

— Det var utrolig deilig vinne første turnering som proff. Det gir en selvtillitsboost å ta med seg videre i sesongen. SM Match spilles på Ullna GK, som visstnok skal være en av de fineste banene i hele Skandinavia. Jeg gleder meg utrolig masse! 

Turneringen spilles på Ullna Golfklubb i Stockholm torsdag til lørdag.

Fire nordmenn i feltet

SM Match er en tradisjonsrik turnering, der Per Haugsrud på 90-tallet tok sin første profesjonelle seier. I år er det flere norske profiler i tillegg til Arnøy som vil være med å kjempe om den gjeve tittelen. Blant dem en tidligere vinner; evigunge Christian Aronsen.

— Jeg liker spilleformatet match. Jeg ble runner up i SM 2007, og vant i 2008, så jeg gleder meg, sier Aronsen i den samme pressemeldingen.

Amatøren Aksel K. Olsen, som ble nummer to i Borre, er ikke med denne uken. Det er derimot nordmannen på tredjeplass, Sondre E. Ronold, klubbkamerat av Olsen fra Stavanger.

— Jeg spilte fin golf, men manglet det siste lille på puttingen for å vinne. Jeg gleder meg til å spille matchspill i Sverige. Med en god uke kan man nå helt til topps, sier Ronold.

Fjerde nordmann i SM Match’s 32-delsfinaler er Elias Bertheussen fra Trondheim.

JARAND ARNØY HAR KLATRET FRA 56.- TIL 15.-PLASS på Nordic Leagues rankingliste. Christian Aronsen er fortsatt beste nordmann på fjerdeplass. Topp-5 ved sesongslutt sikrer Challenge Tour-rettighetene for 2017.

Se også: Livescoring fra Ullna

Tre nordmenn i Danmark

Espen Kofstad, Oslo GK, Eirik Tage Johansen, Stavanger GK, og Kristian Krogh, Drammen GK, spiller Made in Denmark Challenge på Aalborg Golfklubb torsdag til søndag.

Krogh stod over forrige ukes turnering i Skottland mens Johansen og Kofstad begge misset cutten.

— Jeg hadde litt dårlig flyt på og rundt green forrige uke, men spillet er der. Jeg går selvfølgelig for seier, sier Kofstad.

Se også: Livescoring fra Aalborg

Én nordmann i Italia

Alps Tour er i full gang med sesongen, der Jason Kelly er norsk representant. Norskenglenderen har slitt litt med helsen den siste tiden, men spiller Open Frassanelle  i Italia denne uken.

Kelly vant nylig en stor Pro-Am-turnering i USA, men opplevde at køllene ble rotet bort på vei tilbake til Europa. Det betød at han dessverre måtte stå over europaturneringen Nordea Masters på Bro Hof, der han hadde fått en invitasjon.

Da køllene endelig dukket opp, sikret han delt 16.-plass i neste alpsturnering. Denne ukens tureringe spilles torsdag til lørdag.

Se også: Livescoring fra Italia

To nordmenn på LPGA

LPGA Tour har tatt turen til tuttasponsor Nikes hjemby, Portland, Oregon. Suzann Pettersen fra Oslo GK er derfor naturligvis på plass, og har også i denne turneringen fått følge av Caroline Westrup fra Bærum GK.

— Portland-turneringen har alltid det lille ekstra. Det blir litt som å spille på hjemmebane. Dessuten blir det bra å få en gjennomkjøring før neste ukes U.S. Open, sier Tutta til NGF.

Caroline Westrup har ennå ikke klart en cut på LPGA denne sesongen, men håper omslaget kommer på USAs vetskyst.

— Jeg spilte bra de første to dagene av forrige ukes symetraturnering, men vinden tok meg siste 18. Nå ser jeg frem til en ny uke på LPGA, sier Westrup før turneringen, som starter torsdag og avsluttes søndag.

Se også: Livescoring fra Portland Classic

Én nordmann på Symetra Tour

Marita Engzelius  fra Oslo GK spiller symetreturneringen Tullymore Classic fredag til søndag.

— Jeg var veldig fornøyd med mange deler av spillet forrige uke. Jeg føler at jeg blir en bedre golfer hver dag, og jeg setter enormt pris på å kunne spille turneringer igjen. Jeg gleder meg, og har mye god golf på lager, sier Engzelius før turneringen.

Se også: Livescoring fra Michigan