Nordmann ny leder av Europas viktigste golforganisasjon

NY PRESIDENT: Lars Havrevold flankert av mangeårig primus motor i den europeiske golfbane-organisasjonen, nederlenderen Lodewijk Klootwijk (t.v.) og avtroppende president, Alexander Baron von Spoercken fra Tyskland. Foto: GCAE

Lars Havrevold (66) ble tirsdag valgt til ny president i Golf Course Association of Europe. «Det er viktig å forsøke å få NGF til å forstå hvor viktige banenes økonomi er for golfen,» sier han.

Gjennom valget av ny president i Golf Course Association of Europe (GCAE ) tirsdag har norsk golf fått toppvervet innen en av de viktigste organisasjonene innen europeisk golf.

GCAE er organisasjonen for golfbaneeierne i Europa, en organisasjon som, kanskje i motsetning til de nasjonale golfforbundene, er helt avgjørende for at golfere skal kunne utøve sporten sin.

Foreningen for Norske Golfbaner (FNG) er den norske delen av organisasjonen, med drøyt 30 golfanlegg og -baner landet rundt på medlemslisten.

Havrevold skal fortsatt  lede FNG i tillegg til å også inneha vervet som president for den europeiske moderorganisasjonen.

Valget skjedde på årsmøtet, som ble holdt i forkant av golfbransjens årlige internasjonale Business Conference i Berlin. Havrevold etterfølger Alexander Baron von Spoercken, som også er leder for den tyske delen av det europeiske nettverket.

I sin tale til medlemmene etter valget presiserte Lars havrevold at «golfen, sporten vi alle elsker», bare kan overleve hvis anleggene drives etter sunne forretningsmessige vilkår:

— I en verden med store og hurtige forandringer må golfbransjen kontinuerlig tilpasse seg nye rammebetingelser. Det for å tiltrekke seg nye, og beholde eksisterende, utøvere. Samarbeid mellom anlegg, forbund og organisasjoner er derfor viktig for å sikre sportens fremtidige utvikling, understreket Havrevold videre.

Noe den nye presidenten overfor Golferen utdyper på telefon fra Berlin:

— Det viktigste for meg framover blir å fortsette å forsøke å få golfforbund til å forstå at golf ikke bare handler om klubb og spiller. Det er for liten forståelse hos golfforbundet at å drive en golfklubb og golfbane er å drive en bedrift. En bedrift som er helt avhengig av å generere store nok inntekter til å klare å dekke utgiftene. 

I tillegg til det europeiske samarbeidet finnes det et nyetablert skandinavisk samarbeid med, fokus på å arbeide på tvers av landegrensene. Neste møte for det skandinaviske samarbeidet blir på Oustøen i forbindelse med med FNG sitt nettverksmøte for medlemmene. Der skal også FNG-mesterskapet i golf skal avgjøres.

Les mer: Foreningen for Norske Golfbaner

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.