3.-6. august arrangeres Norgesmesterskapet i golf på Bjaavann Golfklubb utenfor Kristiansand. 44 damer, 96 herrer og fire paragolfere skal kjempe om Norgesmestertittel i golf.

Vi i Bjaavann Golfklubb gleder oss stort til å ta imot et sterkt og flott startfelt under årets Norgesmesterskap. Vi presenterer en bane i utmerket stand. Krevende, men rettferdig og i vakre omgivelser. Vi satser på å kunne by på et arrangement med litt ekstra og at alle gjestene føler seg velkommen og får lyst til å komme tilbake, sier Nils O. Plathe i Bjaavann GK.

Flere av Norges utenlandsproffer har i år tatt turen hjem or å delta i Norgesmesterskapet som spilles som en slagspillturnering over fire dager.

Tidligere Norgesmester Kristian Krogh Johannessen (Drammen Golfklubb) må finne seg i å være den største forhåndsfavoritten på herresiden. Han vil likevel få kamp om kongepokalen fra utøvere som Jarand Arnøy (Fana GK) og tidligere Bjaavann-spiller Mats Ege (Stavanger Golfklubb).

I kvinneklassen er Ladies European Tour-utøverne Madelene Stavnar (Vestfold GK) og Maiken Bing Paulsen (Drammen GK) forventet å finne i toppen. Også Renate Hjelle Grimstad har vist sterk form den siste tiden. Men også kvinneklassen er åpen og amatørspillere som regjerende Norgesmester Vilde Marie Nystrøm (Stavanger GK), samt Bergensduoen Silje Torvund Ohma (Fana GK) og Mia Sandtorv Lussand (Fana GK), ventes å gi de profesjonelle sterk konkurranse.

I klassen for funksjonshemmede stiller fire herrer til start etter at NGF i forkant av 2023 skjerpet krav til handicapgrense for deltagerne. Regjerende Norgesmester Fredrik Fjeraa (Gamle Fredrikstad GK) er også i år favoritt til å vinne tittelen, men også Trygve Toskedal Larsen (Elverum GK), Kent Daniel Danielsen (Nes GK) og André Toth (Atlungstad GK) har gode muligheter til å kjempe om seieren.

Det er dessverre ingen kvinner som tilfredsstiller kravet til handicap i klassen for funksjonshemmede. Heller ingen døve deltar da turneringen sammenfaller med EM i golf for døve.

Om Bjaavann Golfklubb

Bjaavann Golfklubb ble stiftet 1. juli 2003, og feirer i år 20 år. Banen består av 18 hull, og er lokalisert rundt Bjåvannet like utenfor Kristiansand. Banen er designet av en av verdens mest anerkjente golfarkitekter, Robert Trent Jones Jr. Med det som utgangspunkt har Bjaavann Golfklubb ambisjoner om å bli anerkjent som en golfklubb med et godt miljø som fostrer gode golfspillere og som kan være vertskap for store golfturneringer. Klubben har allerede arrangert en rekke forbundsturneringer inkludert Norgesmesterskapet i 2011. I 2023 vender Norgesmesterskapet tilbake til klubben. For mer informasjon, se

Om Norgesmesterskapet i golf

Norgesmesterskapet i golf spilles over fire dager der halvparten av startfeltet får være med de siste to dagene. Spillformatet er 72 hulls slagspill (4×18) i dame- og herreklasse der utøver med lavest total-score i hver klasse vinner kongepokal. I tillegg spilles egne klasser for funksjonshemmede og døve.

Oppdatert resultatliste her.

(Pressemelding fra NGF)