Foto: Mizuno

Siden grafittskaftene kom på 80-tallet har de vært priset høyere enn køller med stålskaft. «Det er det ingen grunn til», sier Mizuno, og gir køller med stål og grafitt lik pris.

Det japanske golfkonsernet har gitt beskjed om at fra februar har køller med grafittskaft samme prise ut fra fabrikk som køller med stålskaft.

Har levd godt på forskjellen

Golfindustrien har levd godt på at de i over 30 år har kunnet selge jernkøllene med grafittskaft, som er det golfere fleste velger, dyrere enn tilsvarende modell utstyrt med stålskaft.

Fra februar, når Mizunos nye serie jernkøller JPX EZ kommer i butikkene, har selskapet priset køllene likt uavhengig av hvilket skaft eller grep kunden velger.

I pressemeldingen sier Mizuno at prisutjevningen er en naturlig konsekvens av at 80 prosent av alle golfkøller nå selges som målsøm.

— Hver modell i produsentens portfolio vil ha én anbefalt utpris, forteller Mizuno i pressemeldingen,

— Mizunos salg av jernkøller har utviklet seg mot ren custom det siste tiåret, sier Rob Jackson, Mizuno-sjef for Europa, Midt-Østen og Afrika.

— Over 80 prosent av køllene vi lager er tilpasset. Ved å senke prisen på grafitt betyr det at våre ingeniører og forhandlere kan tilpasse det settet som passer en kunde best, uten å måtte tenke på  prisen i løpet av prosessen.

 

— Målet er å gjøre ting enklere slik at den som kjøper et sett fra oss ikke finner noen skjulte kostnader på sluttregningen! avslutter Jackson.

Les mer: Mizuno Europa hjemmeside

Norsk distributør: SMD Holding