Minst 25 challengeturneringer i år

European Challenge Tour har presentert sin terminliste for 2013. Det legges opp til 31 turneringer, hvorav 25 er bekreftet. Norwegian Challenge spilles på Losby 8. til 11. august.

minst-25-challengeturneringer-i--r


UTVIDET TILBUD: Knut Børsheim kan regne med et utvidet turneringstilbud i forhold til 2011-sesongen. der han også var challengespiller

minst-25-challengeturneringer-i--r

minst-25-challengeturneringer-i--r

minst-25-challengeturneringer-i--rDe 25 turneringene som er bekreftet skal spilles i 17 ulike nasjoner over hele kloden. Ukraina og Oman er nye arrangørland.

Challengetouren feirer sitt 25-årsjubileum, og i tillegg til de to nye nasjonene er touren tilbake i Tyskland etter et fravær på fem sesonger.

Bare to turneringer er bekreftet i Norden: I tillegg til Norwegian Challenge på Losby 8. til 11. august spilles Finnish Challenge uken før.

Starter i India
For tredje sesong på rad spilles første turnering i India med The Gujarat Kensville Challenge, som spilles 31. januar til 3. februar.

Ukraina blir den første av de to nye arrangørlandene med Kharkov Superior Cup i september, en uke før challengetourens «major», Kasakhstan Open.

Oktober byr på et historisk gjennombrudd når den første challengeturneringen spilles i emiratene med National Bank of Oman Classic på Almouj Golf, The Wave, i nærheten av Muscat, uken før sesongen på sedvanlig måte avsluttes med Challenge Tour Grand Final.

I juli gir Hartl Resort Challenge en etterlengtet retur til Tyskland, et land der challengeturneringer har gitt kjente vinnere som blant andre Martin Kaymer, Joost Luiten og Richie Ramsey.

I en pressemelding sier Alain de Soultrait, direktør for Challenge Tour, at touren er stolt over terminlisten:

— Challenge Tour fortsetter å vokse fra år til år, til tross for stadig vanskeligere økonomiske tider, og vi er glad for å kunngjøre en terminliste som gir utfordringer så vel som belønning for spillerne.

— Våre reiser til nye land har gitt gode resultater de siste årene, perfekt illustrert fjor av Espen Kofstad, som ble den første nordmannen til å vinne sammenlagt, forsetter de Soultrait.

I Kontinental-Europa er det bekreftet challengeturneringer i Portugal, Belgia, Spania, Frankrike, Skottland, Østerrike, Tyskland, Sveits, Italia, Finland, Norge og Tsjekkia. Dessuten spilles deti England, på Kanariøyene og på Madeira.

Touren vil lande på europeisk jord for første gang i april for Challenge de Madrid, som vil for første gang bli spilt på elEncíngolf utenfor den spanske hovedstaden.

To av turneringene vil også telle på europatourens pengeliste: Madeira Open i mai og turneringen på Aa Saint Omer Golf Club i juni, som nå har skiftet navn til Najeti Hotels et Golfs Open.

Knut Børsheim har en ranking som gir innpass i de aller fleste turneringene. Også Eirik Tage Johansen bør kunne regne med å få plass i noen turneringer.

I tillegg kan NGF, i egenskap av arrangør, regne med å få byttet til seg rundt 30 fribilletter, såkalte wild cards.

Se også: Challenge Tour terminliste 2013

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med ;ikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×