European Challenge Tour har presentert sin terminliste for 2013. Det legges opp til 31 turneringer, hvorav 25 er bekreftet. Norwegian Challenge spilles på Losby 8. til 11. august.
minst-25-challengeturneringer-i--r

UTVIDET TILBUD: Knut Børsheim kan regne med et utvidet turneringstilbud i forhold til 2011-sesongen. der han også var challengespiller

minst-25-challengeturneringer-i--r

minst-25-challengeturneringer-i--r

minst-25-challengeturneringer-i--r


De 25 turneringene som er bekreftet skal spilles i 17 ulike nasjoner over hele kloden. Ukraina og Oman er nye arrangørland.

Challengetouren feirer sitt 25-årsjubileum, og i tillegg til de to nye nasjonene er touren tilbake i Tyskland etter et fravær på fem sesonger.

Bare to turneringer er bekreftet i Norden: I tillegg til Norwegian Challenge på Losby 8. til 11. august spilles Finnish Challenge uken før.

Starter i India
For tredje sesong på rad spilles første turnering i India med The Gujarat Kensville Challenge, som spilles 31. januar til 3. februar.

Ukraina blir den første av de to nye arrangørlandene med Kharkov Superior Cup i september, en uke før challengetourens «major», Kasakhstan Open.

Oktober byr på et historisk gjennombrudd når den første challengeturneringen spilles i emiratene med National Bank of Oman Classic på Almouj Golf, The Wave, i nærheten av Muscat, uken før sesongen på sedvanlig måte avsluttes med Challenge Tour Grand Final.

I juli gir Hartl Resort Challenge en etterlengtet retur til Tyskland, et land der challengeturneringer har gitt kjente vinnere som blant andre Martin Kaymer, Joost Luiten og Richie Ramsey.

I en pressemelding sier Alain de Soultrait, direktør for Challenge Tour, at touren er stolt over terminlisten:

— Challenge Tour fortsetter å vokse fra år til år, til tross for stadig vanskeligere økonomiske tider, og vi er glad for å kunngjøre en terminliste som gir utfordringer så vel som belønning for spillerne.

— Våre reiser til nye land har gitt gode resultater de siste årene, perfekt illustrert fjor av Espen Kofstad, som ble den første nordmannen til å vinne sammenlagt, forsetter de Soultrait.

I Kontinental-Europa er det bekreftet challengeturneringer i Portugal, Belgia, Spania, Frankrike, Skottland, Østerrike, Tyskland, Sveits, Italia, Finland, Norge og Tsjekkia. Dessuten spilles deti England, på Kanariøyene og på Madeira.

Touren vil lande på europeisk jord for første gang i april for Challenge de Madrid, som vil for første gang bli spilt på elEncíngolf utenfor den spanske hovedstaden.

To av turneringene vil også telle på europatourens pengeliste: Madeira Open i mai og turneringen på Aa Saint Omer Golf Club i juni, som nå har skiftet navn til Najeti Hotels et Golfs Open.

Knut Børsheim har en ranking som gir innpass i de aller fleste turneringene. Også Eirik Tage Johansen bør kunne regne med å få plass i noen turneringer.

I tillegg kan NGF, i egenskap av arrangør, regne med å få byttet til seg rundt 30 fribilletter, såkalte wild cards.

Se også: Challenge Tour terminliste 2013

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.