Viktor Hovland Foto: Ping

Torsdag begynner proffeventyret for Viktor Hovland. Men allerede før han har slått første slag i Travelers Championship er 21-åringen fra Drøbak en holden mann.

Etter at den ferske proffen har signert sine tre første avtaler, med management-selskapet Wassermann, med klesfimaet J.Lindberg og med kølleprodusenten Ping, strømmer midlene inn.

Som vanlig ved denne typen avtaler snakkes det sjelden offentlig om konkrete beløp. Men kilder Golferen har snakket med nevner summer på omkring 20 millioner kroner.

I tillegg til beløpene Ping og J.Lindeberg legger på bordet, kommer en ikke ubetydelig del fra signeringen med Wassermann. Det skal ha vært tre andre management-selskap med i budrunden, og som presset prisen opp.

Tette bånd til Norge

Fra Ping-hold understrekes de tette båndene til Norge som en medvirkende årsak til at selskapet, som fyller 60 år i år, strakk seg langt fot å få Hovland ombord, forteller Ping-sjef John K. Solheim, som er Karsten Solheims barnebarn :

Viktors forbindelse til Norge gjør forholdet enda mer spesielt. Nasjonen har stått fullt og helt bak ham helt siden han slo gjennom som ung junior, og han fortsetter å imponere på så mange områder. Han er høflig, ydmyk og alltid smilende. Talentet er helt utrolig, og han har allerede skapt seg en stor karriere. Og forestillingen på Pebble Beach forrige uke var en spektakulær avslutning av amatør-karrieren.

Hovland skal ha minimum elleve Ping-køller i bagen, inkludert putter og driver. Driveren og treerwooden er Ping G410 LST, jernkøllene fra 4 til 6 er Ping Iblade og Ping i210 fra 7 til PW.

Under U.S. Open spilte Hovland med wedger fra Titleist. For å oppfylle kontraktens klausul om elleve Ping-køller mangler han én med oppsettet over. Det er derfor sannsynlig at han allerede fra første turnering som proff putter én eller flere Ping-wedger i bagen,

Også den svenske klesgiganten J.Lindeberg uttrykker stor glede over å ha fått Viktor Hovland i stallen, forteller administrerende direktør Jonas Andersson i en pressemelding:

— Å signere denne langtidsavtalen med Viktor er svært viktig for J.Lindeberg sin fremtidige utvikling og retningen vi ønsker å gå i de kommende årene. Viktor er et utrolig talent med masse sjarm og en avslappet aura rundt ham, som vi i J.Lindeberg tror vil skape et helt nytt fokus rundt den yngre målgruppen i golfens moteverden, både på og av banen. Vårt J.Lindeberg team ser frem til samarbeidet med Viktor og vil støtte han gjennom hans utvikling innen golf de kommende årene.

Vitkor Hovland starter sin første turnering som profesjonell i Travlers Championship på hull 10 klokken 14.35 norsk tid i gruppe med sørafrikaneren Dylan Frittelli og Curtis Luck fra Australia.