Medlemsrekord i Golf-Norge: Aktiviteten har aldri vært større

Akkurat nå er det er flere medlemmer og det spilles mer golf i norske golfklubber enn noen gang før.

Det har lenge vært omtalt som en ny golf-boom, og nå har oppturen også passert alle tidligere rekorder. Oppdaterte tall fra Norges Golfforbund (NGF) viser at norske golfklubber i starten av september passerte 126.000 medlemskap.

— Det er tidenes høyeste medlemstall. Norske golfklubber har aldri hatt flere medlemmer, og det er spesielt yngre målgrupper som viser økende interesse. For første gang er snittalderen på norske golfspillere under 50 år, og utviklingen er naturligvis svært gledelig, sier president i Norges Golfforbund Egil Hatling.

Den forrige rekorden skriver seg fra 2009 da norske golfklubber hadde 125.388 registrerte medlemskap. Deretter falt medlemstallet i ti sammenhengende år – fram til 2019 – da antallet var nede i 95.436.

Det er flere årsaker til det kraftige oppsvinget, mener golfpresidenten.

Som utendørsidrett der aktiviteten foregår med eget utstyr på store områder, hadde vi gode forutsetninger da pandemien rammet samfunnet. Samtidig velger vi å tro at vi sammen med klubbene har gjort mye riktig de siste årene. Og i tillegg har vi fått fram en ny verdensstjerne i Viktor Hovland, som gir økt oppmerksomhet og inspirerer oss alle.

Også høyere aktivitet

Det er mer enn medlemstallet som har skutt i taket. Også aktiviteten er høyere enn noen gang. I 2020 ble det bestilt over 1,8 millioner golfrunder på norske baner, en økning på hele 92% fra året i forveien. Likevel er fjorårets rekord i ferd med å bli slått.

Med fire måneder igjen av 2021, er det registrert nærmere 1,6 millioner runder på norske baner. Aktiviteten er 11 % høyere enn på tilsvarende tid i fjor.

Det er fantastiske tall. Men tidligere oppturer har lært oss at ingenting vokser inn i himmelen av seg selv. Med økt press på banene, større kamp om starttidene og mange nye medlemmer som skal finne seg til rette, har vi fått nye utfordringer som vi må ta på alvor, poengterer Hatling.

For den gledelige oppturen kan bli like kortvarig som den forrige golfboomen hvis de nye golferne ikke følges opp, mottar trening, opplever mestring – og inkluderes i gode klubbmiljøer.

Flere spillere og mer aktivitet i Golf-Norge betyr økte inntekter for både klubbene og forbundet. Og vi har gode planer for å investere dem i mer og bedre aktivitet, forsikrer presidenten.

–— I vår nye virksomhetsplan har vi klare mål for veien videre. Vi skal jobbe hardt for å beholde alle de nye golferne. Få med oss flere barn og unge, spesielt jenter og kvinner. Ha profesjonelle spillere av begge kjønn på høyt internasjonalt nivå. Forbedre rammebetingelsene for klubber og forbund. Og utvikle miljøene slik at ansatte, frivillige og aktive blir værende i golfen.

Samtidig skal golfsporten i Norge rigges for framtiden.

Hele samfunnet er inne i en digital omstilling som har skutt fart gjennom pandemien. Den utviklingen vil også vi være med på. Som forbund er det vår jobb å utvikle verktøy og tjenester som kommer klubber og spillere til gode. Vi er allerede i gang med arbeidet, avslutter Egil Hatling.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med ;ikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×