Foto: TaylorMade

Med -16 etter runder på 67, 65. 70 og 70 slag tok nordiren førsteplassen i «Den femte major», ett slag foran veteranen Jim Furyk og to foran engelske Eddie Pepperell og Jhonattan Vegas fra Venezuela. Dermed har 29-åringen, snart 30-åring, endt Topp 6 i sine seks siste turneringer.

Med seieren ble Rory McIlroy også den første spilleren fra Nord-Irland som har gått til topps i The Players Championship. Og det på en overbevisende måte

Først da han ristet av seg en tidlig dobbelbogey på hull 4. Og som det tok ham syv hull å nulle ut for å komme tilbake på par for dagen.

Sakte, men sikkert, beveget han seg oppover resultatlisten. Og leverte de vinnende slagene på hullene 15 og 16, som ga ham seieren ett slag foran 48-åringen Jim Furyk.

McIroy startet uken på Sawgrass-banen med Topp 6-plasseringer i hver av sine fem siste turneringene. Han hadde gode vinnersjanser på Hawaii, i Mexico og i forrige ukes tittelforsvar på Bay Hill i Orlando, to timer sørover.

Men ventet altså til det bare er syv uker til han runder 30 år med å ta seieren i det som kalles Den femte major. Et tilnavn turneringen har fått på grunn av kvaliteten på startfeltet i Ponte Vedra Beach nord i Florida.

Se også: Resultater fra TPC at Sawgrass

I McIlroys bag i The Players Championship

Driver: TaylorMade M5, 9-grader
Fairwaywood: TaylorMade M5, 19-grader
Jernkøller: TaylorMade P790 2-jern, P750 (3-4) og P730 irons (5-9)
Wedger: TaylorMade Milled Grind Wedge 48-grader, MG Hi-Toe 54- og 60-grader
Putter: TaylorMade Spider X
Ball: 2019 TP5, merket #22