McIlroy mykner holdningen til LIV Golf

Golfstjernen Rory McIlroy har åpnet opp om sitt endrede syn på den omdiskuterte LIV Golfturen, hvor han tidligere uttrykte kritikk mot de spillerne som valgte å bli en del av denne turneringen. I et nylig intervju med Sky Bet’s “Stick to Football” podcast, sa McIlroy at han kanskje var for dømmende i begynnelsen. Han innrømmet at ikke alle spillerne er i samme privilegerte posisjon som ham selv eller Tiger Woods, og forklarte at det nå er en del av sporten deres å spille for å tjene penger og gjøre en levende (theguardian.com).

McIlroy har også uttrykt støtte til Jon Rahms avgjørelse om å bli en del av LIV Golf. Han anerkjenner det som en smart forretningsavgjørelse, og forstår det økonomiske lokkemiddelet den nye ligaen representerer for spillere. McIlroys endring i holdning setter søkelyset på mangler i PGA-turens system, noe som fører til pågående forhandlinger mellom PGA-turen og det offentlige investeringsfondet i Saudi-Arabia om en fusjon, som strekker seg inn i 2024 (bnnbreaking.com, theathletic.com).

McIlroy understreket også viktigheten av å sikre at sponsorer får det de har betalt for, og uttrykte bekymring for årsaken til at flere store selskaper har trukket seg unna PGA-turen det siste året (theathletic.com).