Marianne vant spektakulært omspill i Sør-Afrika

Moss & Rygge-spiller Marianne Skarpnord fikk en fantastisk generalprøve før europatouren for damer har sesongstart i Cape Town kommende uke da hun stod igjen som vinner av Dimension Data Ladies Challenge på den sørafrikanske touren etter et dramatisk omspill på Fancourt.

Hennes tiende profesjonelle triumf kom i et firepersoners omspill etter en avsluttende 70 -runde på Fancourts Montague-bane i George på den sørafrikanske sørkysten, midtveis mellom storbyene Cape Town og Port Elizabeth.

Ikke minst kan Marianne takke to fenomenale birdier for seieren, begge satt i løpet av den siste timen hun var i aksjon. Den første kom på hull 18 i det regulære spillet, som sørget for at hun gikk inn på delt andreplass på -1 sammen med engelske Casandra Hall og hjemmehåpet Lee-Anne Pace.

En halvtimesenere fikk trioen følge på -1 av Olivia Cowan da tyskeren, som ledet før siste runde, sendte innspillet på hull 18 i vannet.

Omspill på hull 18

Dermed dro, den nå, kvartetten tilbake til avslutningshullets utslag for å gjøre opp om seieren i omspill. Alle fire kom seg trygt på greenen i tre slag på par-5-hullet, og puttet for birdie. Hvor 35-åringen fra Moss & Rygge GK viste sin klasse ved å nok en gang sette langputten på banens siste hull. Det etter at ballen såvidt nådde fram, og tippet over kanten for 50.000 kroner (84.000 rand) i førstepremie.

Ikke bare økonomisk var seieren kjærkommen, den var også Mariannes første siden hun tok sin fjerde europatour-tittel i Australian Ladies Classic i 2019.

Var i gang med lunsjen

Etterpå fortalte Marianne at det bare var såvidt hun fikk med seg at hun skulle ut omspill:

— Ved start i dag var jeg så langt bak teten, og fortsatt langt bak da jeg var ferdig (med det regulære spillet) at jeg faktisk var i gang med å bestille lunsj da en av de andre jentene fortale at hun hadde hørt at det hadde skjedd noe på hull 18. Jeg var kommet inn en halvtime tidligere, og var blitt litt stiv, og hadde honnøren i omspillet, som jeg åpnet ved å slå ballen i bunkeren. Jeg kom meg pent ut, men endte opp i roughen, med litt leire på ballen. Men med tre konkurrenter som jeg visste ville gå for det, så måtte jeg bare forsøke. Jeg slo en fin wdge og en god putt, og her står jeg!

Marianne legger til at hun også synes litt synd på medkonkurrent Olivia Cowan. Tyskeren har spilte veldig bra i det siste, og også spilte også bra og hadde full kontroll på Fancourt. Helt til hun rotet bort seieren på slutten.

Fem norske var med

Tonje Daffinrud fra Vestfold GK ble nest beste norske på Fancourt med delt femteplass på par. Maiken Bing Paulsen, Drammen GK, tok delt 18.-plass med +8 mens Stina Resen fra Oslo GK ble delt 25 med +11. Tina Mazarino fra Kjekstad GK misset cutten med tre slag på +11.

Se også: Resultater fra Fancourt

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.