— Selvtilliten var på bunnivå, og jeg vurderte seriøst å legge opp, forteller Luke Donald. Den tidligere verdenseneren klarte å gjenopplive karrieren med hjelp fra en idrettspsykolog.

I mai 2015 var det å legge opp blitt mer enn en strøtanke for Luke Donald. Han hadde vært nummer én i verden for mindre enn tre år siden. Men nå dreide tankene seg om å avslutte karrieren.

Han hadde akkurat falt utenfor den viktige posisjonen som topp-50 i verden, han hadde ikke blitt tatt ut til Ryder Cup-laget i 2014, og hadde ikke vunnet en eneste turnering på noen av de store tourene siden nummer én-posisjonen i 2012.

— Selvtilliten var på bunn, og jeg spurte meg selv om jeg ville fortsette å drive med dette, forteller Donald i et eksklusivt intervju med The Telegraph.

Golfspill skulle være levebrødet

Med 400 millioner kroner innspilt i karrieren og lukrative kontrakter med sponsorer som Mizuno, hadde 38-åringen mer enn nok penger til å forsørge kona Diana og de tre døtrene.

— Jeg hadde det ikke noe gøy. Det var vanskelig, og jeg så ikke noe lys i enden av tunellen. Men da sa jeg til meg selv at jeg måtte slutte å være en unge, bli voksen og innse hvor heldig jeg var. For jeg spilte jo fortsatt golf som levebrød, sier han til den engelske avisen.

Donald måtte fokusere på nytt igjen. Til å hjelpe seg hyret han inn den kjente sportspsykologen Dr. Michael Gervais, som fikk litt av en utfordring med Donalds brutale fall på verdensrankingen.

— Han minnet meg på at det er opp til meg å bestemme hvilket humør jeg skal være i. Når du er i en bølgedal er det lett å glemme hvem som faktisk fortsatt er i kontroll, konstaterer Luke Donald.

Øvelsen hjalp, og Donald klarte å kvalifisere seg både til U.S. Open og The Open Championship, der han endte på tolvteplass. 2015s beste plassering fikk han uken før med sjuendeplass i Scottish Open, og senere årets eneste topp-5 i British Masters.

Les også: Hele intervjuet i The Telegraph