Luke Donald måtte ha psykologhjelp

VILLE LEGGE OPP: Sportspsykologen Dr. Michael Gervai hjalp tidligere verdensener Luke Donald opp av bølgedalen da han ville legge opp i mai i fjor. Foto: Mizuno

— Selvtilliten var på bunnivå, og jeg vurderte seriøst å legge opp, forteller Luke Donald. Den tidligere verdenseneren klarte å gjenopplive karrieren med hjelp fra en idrettspsykolog.

I mai 2015 var det å legge opp blitt mer enn en strøtanke for Luke Donald. Han hadde vært nummer én i verden for mindre enn tre år siden. Men nå dreide tankene seg om å avslutte karrieren.

Han hadde akkurat falt utenfor den viktige posisjonen som topp-50 i verden, han hadde ikke blitt tatt ut til Ryder Cup-laget i 2014, og hadde ikke vunnet en eneste turnering på noen av de store tourene siden nummer én-posisjonen i 2012.

— Selvtilliten var på bunn, og jeg spurte meg selv om jeg ville fortsette å drive med dette, forteller Donald i et eksklusivt intervju med The Telegraph.

Golfspill skulle være levebrødet

Med 400 millioner kroner innspilt i karrieren og lukrative kontrakter med sponsorer som Mizuno, hadde 38-åringen mer enn nok penger til å forsørge kona Diana og de tre døtrene.

— Jeg hadde det ikke noe gøy. Det var vanskelig, og jeg så ikke noe lys i enden av tunellen. Men da sa jeg til meg selv at jeg måtte slutte å være en unge, bli voksen og innse hvor heldig jeg var. For jeg spilte jo fortsatt golf som levebrød, sier han til den engelske avisen.

Donald måtte fokusere på nytt igjen. Til å hjelpe seg hyret han inn den kjente sportspsykologen Dr. Michael Gervais, som fikk litt av en utfordring med Donalds brutale fall på verdensrankingen.

— Han minnet meg på at det er opp til meg å bestemme hvilket humør jeg skal være i. Når du er i en bølgedal er det lett å glemme hvem som faktisk fortsatt er i kontroll, konstaterer Luke Donald.

Øvelsen hjalp, og Donald klarte å kvalifisere seg både til U.S. Open og The Open Championship, der han endte på tolvteplass. 2015s beste plassering fikk han uken før med sjuendeplass i Scottish Open, og senere årets eneste topp-5 i British Masters.

Les også: Hele intervjuet i The Telegraph

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Blue Golf Bella Vista Charity Classic  med William Buhl (25. – 28. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

  Senior: Latvian Mid-Amateur and Senior Open Championship med Anders Grasdal (28. – 29. mai)

  College: NAIA Women’s Championship med Marie Oulie, Ida Furuheim og Alexandra Mudie (24. – 27. mai)

  College: NAIA Div 1’s Championship med Mats Ege, Michael Thorbjørnsen,, Gregory Solhaug, og Bård Skogen og Carl D. M. Fosaas (27. – 30. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×