14 år etter at grunneier Even Gustav Johnsrud og ToppGolf-leder Lars Havrevold åpnet Lommedalen GK overtas anlegget av golfgründeren Lars Hjorth.

Fra nyttår overtar Lars Hjorth 100 prosent av aksjene i baneselskapet bak Lommedalen Golfklubb etter å ha eid det 50-50 med Lars Havrevold det siste året.

— Jeg har alltid syntes prosjektfasen, det å kunne bygge opp noe, er det morsomste, sier  57-åringen om sine mange gode planer for å videreutvikle golfanlegget en halv kilometers vei innenfor alpinsenteret i Lommedalen.

Det er over fire år siden den tidligere Lyn- og Brann-spilleren sist jobbet i golfbransjen, der han gjennom nesten to tiår markerte seg som daglig leder og utvikler av golfklubbene og -banene i Bærum, Haga og Holtsmark.

Hjorth skapte seg særlig et navn gjennom arbeidet med å bygge opp Holtsmark, som satset steinhardt på greenfeemedlemskap, en langt enklere og mer fleksibel modell enn det som var gjengs i Norge i forrige tiår.

— Holtsmark hadde på det meste 4600 medlemmer, og hadde et tilbud alle kategorier golfere benyttet seg av, forteller Hjorth.

Vil videreføre ideene i Lommedalen

Attraktive medlemskap som var enkle å forholde seg til var bare én del av Holtsmarks suksesskonsept. Det som virkelig utgjorde forskjellen var det å ha flere bein å stå på.

Blant annet ble de store investeringene i maskinparken utnyttet ved at Holtsmark også sikret seg betydelige anbud om vedlikeholdsoppgaver for parker og offentlige idrettsanlegg i sommerhalvåret, og om snøbrøyting vinterstid.

Artikkelen fortsetter under bildet

lommedalen green 1
NATUSKJØNT OG FREDELIG: Lommedalen GK har en vakker nihullsbane. Kunstgress gir perfekte greener hver dag gjennom hele sesongen, og gir også langt rimeligere drift. Her greenen på hull 1.

Grunntanken om flere bein å stå på har Hjorth bestemt seg for å videreføre i Lommedalen. I år har anlegget hatt suksess med sin fotballgolfbane og med utleie av offroad el-sykler til skogsveiene i den 70 kvadratkilometer store Bærumsmarka.

Begge deler skal utvikles videre neste år. I tillegg skal klubbhuset fungere som skistue i helgene i vinter. Både for de som svinger innom via det nye skisporet som Skiforeningen skal kjøre opp, og for de som passerer på hovedveien til eller fra skiområdene lenger inn i Lommedalen.

Billigere drift gir billigere medlemskap

Lommedalen GK har kunstgressgreener. Årsaken var at da den midlertidige brukstillatelsen et par år etter åpningen skulle bli permanent, fikk ikke eierne lov til å investere i vanningsanlegg.

Det tvang fram kunstgressreener dersom det fortsatt skulle være golf på Johnsrud gård. Det som enkelte den gangen anså som en bakdel, er nå blitt en suksessfaktor for Lommedalen GK.

— Jeg fatter ikke at ikke langt flere klubber vurderer kunstgressgreener. De er bitte litt annerledes, men likevel utmerket å spille inn på, det har med dressing å gjøre. Overflatene er perfekte fra banen åpner om våren til den stenges av snø om vinteren. Og hastigheten på alle greenene er identisk hver eneste dag sesongen gjennom, sier Hjorth.

— Dessuten koster det omtrent ingenting å vedlikeholde dem. Vedlikehold av greenene er den desidert største kostnaden på baner med vanlige greener. Mens vi kan drive skikkelig billig, noe medlemmer og gjester får igjen ved lav kontingent og rimelig greenfee, sier Hjorth.

Han viser fram en brosjyre med medlemskapskategoriene, som er enkle og få. Juniorer under 18 år har gratis medlemskap. Medlemskap med full spillerett koster 4200 kroner, medlemskap med medlemsgreenfee koster 1500 kroner og medlemskap uten greenfeerabatt koster 750 kroner.

— Det er vel og bra med mange golfbaner i distriktene, fortsetter Hjorth.

— Men jeg skjønner ikke valget når folk i nærområdet blir fjernmedlem i en klubb de aldri har besøkt, knapt nok har hørt om og ikke aner hvor er, når det er mulig å melde seg inn til samme pris i en klubb i nærområdet med en bane som er åpen til snøen kommer, og har gode treningsområder og godt miljø, avslutter Lars Hjorth.

Se også: Klubbens hjemmeside

lommedalen lars hjorth
RIMELIG Å VÆRE NÆRMEDLEM: Med medlemskap til 750 kroner er Lommedalen GK fullt ut konkurransedyktig med postkasseklubbene, mener Lars Hjorth.