PÅ PGA I LATIN-AMERIKA: Andreas Halvorsen. Foto: Jan E. Espelid

Andreas Halvorsen fra Larvik GK vant storturneringen Future Collegians World Tour Championship i Florida med en birdieputt på sju meter på siste hull.
larvikspiller-til-topps-i-usa

TOK SIN ÅTTENDE SEIER: Andreas Halvorsen fra Larvik GK tok sin åttende seier siden han flyttet til USA med en sjumetersputt for birdie på siste hull av Future Collegians World Tour Championship i Florida.

— Jeg fikk vite at det allerede var en inne på -2 da jeg gikk mot greenen. Så en birdie på siste ville holde til seier, forteller Andreas Halvorsen til Golferen.no om putten som sikret én under par for dagen, -3 totalt og seier med ett slag over amerikanske Philip Barberie.

— Det som har vært mest stabilt gjennom turneringen har vært puttingen min. Jeg satte ikke så voldsomt mange lange putter, men fra tre meter og inn satte jeg mye.

— Jeg spilte i grunnen ganske så aggressivt gjennom hele turneringen, fortsetter 17-åringen, og legger til at andrerunden på én over par, 73, nok var den der han måtte være mest aggressiv.

— Jeg havnet bakpå tidlig i runden, så jeg følte jeg at jeg måtte gjøre litt birdier for å sette meg i en posisjon til å vinne.

— På siste runden tok jeg sjanser der jeg følte det var nødvendig, men også at jeg ikke satset for mye på ett slag.

— Det var et par hull mot slutten der man kunne satse litt ekstra hardt, men jeg valgte å spille litt konservativt da jeg ikke følte at jeg slo bra nok til å satse for mye kun på det ene slaget, oppsummerer han én under par 71-runden, som innehold tre birdier og to bogeyer.

Åttende seier i USA

Seieren i FCWT Championship på Fazio-banen ved PGA National Golf Club i Florida var ungguttens åttende seier siden han flyttet til USA.

Der trener og utvikle han seg som golfspiller ved Tom Burnett Golf Academy i Florida. Betyr det at FCWT-seieren var den største hittil i karrieren?

— Jeg vil ikke si at det er den beste prestasjonen, reflekterer Andreas Halvorsen.

— Høyest vil jeg nok rangere andreplassen vi fikk i lag-EM i fjor. Individuelt sett så mener jeg AJGA-turneringen jeg vant for et litt over en måneds tid siden er den største seieren jeg har så langt.

17-åringen har et tøft turneringsprogram framover. 10. til 13. juni spilles AJGA-turneringen FJ Invitational.

Deretter følger lag-VM for junior i Japan i slutten av juni, lag-EM gutter på Bogstad 8. – 12. juli, US Amateur-kvalifisering 16. – 17. juli, US Junior 21. – 26. og Western Amateur 28. juli – 2. august.

— Det blir med andre ord et tett program med mye reising fremover, konkluderer en svært fornøyd juniorchampion.

Se også: Resultater fra PGA National

Se også: Fø Andreas på Facebook

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.