«Golfklubbene taper penger på dårlige nettsteder!»

Tidligere Norsk Golf-journalist Christian Nordtømme står bak en omfattende analyse av nettsidene til norske golfklubber. Den viser at de underpresterer på nett, og at tre av fire klubber har utdaterte og umoderne nettsider.

-laquo-golfklubbene-taper-penger-p-aring---d-aring-rlige-nettsteder--raquo---


IKKE PÅ BANEN: Når det gjelder internett er mange norske golfklubber på jordet. Det kommer fram i en rapport tidligere Norsk Golf-journalist Christian Nordtømme i det New York baserte digitalbyrået Next Page International står bak.

-laquo-golfklubbene-taper-penger-p-aring---d-aring-rlige-nettsteder--raquo---


ADVARER: Christian Nordtømme i digitalbyrået Next Page International tror norske golfklubber lar mange gode muligheter til å tiltrekke seg medlemmer og gjester gå fra seg.

Christian Nordtømme hevder norske golfklubbers mangelfulle nettløsninger gjør at klubbene lar det renne penger gjennom fingrene.

Nordtømme har lang fartstid fra Norsk Golf og Golferen.no, og driver nå det New York-baserte digitalbyrået Next Page International.

Analysen av norske golfklubbers nettsteder har Next Page utført på oppdrag fra Papaya, som står bak Golferen.no.

Flere tusen individuelle observasjoner er samlet inn og analysert.

De ulike testene er gjennomført med anerkjente analyseverktøy fra selskaper som Google og Yahoo.

Går glipp av muligheter

Resultatene av undersøkelsen var nedslående. Norske golfklubber er dårlig rustet til å benytte seg av mulighetene som finnes på nett.

— Selv om det er vanskeligere å skille seg ut i Google og på Facebook i 2014 enn i 2004, byr internett fortsatt på mange muligheter for gratis eller rimelig markedsføring, sier Nordtømme.

I tillegg til å ha lang erfaring med markedsføring på nett, har Nordtømme tidligere jobbet flere år i Norsk Golf og Golferen.no. Han mener klubbene går glipp av muligheter til å rekruttere nye spillere, engasjere eksisterende spillere, og tiltrekke seg nye gjester og medlemmer fra andre klubber.

Ikke tilpasset mobil

Som et eksempel trekker Nordtømme fram at kun 32 av over 160 norske golfklubber og -baner har nettsider som er tilpasset visning på mobil.

Ekspertene spår at 2014 er året da mer enn halvparten av all internett-trafikk vil foregå på mobiler og nettbrett.

Når det gjelder såkalte lokale søk – for eksempel et søk etter en lokal golfbane verdt å besøke – er den grensen passert for lengst.

— I beste fall betyr det at golfklubbene gjør det unødvendig vanskelig for folk å velge deres bane for en gjesterunde i ferien. I verste fall lar de penger slippe mellom fingrene sine, sier Nordtømme.

Langsomme og utdatert

Norske golfklubbers og golfbaners nettsteder er i tillegg langsommere enn det som er vanlig på internett.

I gjennomsnitt tok det seks sekunder å laste en norsk golfklubbs nettside, dobbelt så lang tid som det ekspertene anbefaler.

— Forskning viser at besøkende på en nettside har gjort seg opp en mening lenge før de har rukket å lese noe av informasjonen, sier Nordtømme.

— I løpet av de første to sekundene – i beste fall – har de bestemt seg for om de liker golfklubben eller ikke!

Enkelte sider brukte over 16 sekunder på hver sidevisning, noe som på andre nettsteder har vist seg å skremme bort inntil halvparten av de besøkende.

Det hjelper heller ikke om kvaliteten på design og innhold også er middelmådig, slik tilfellet er for mange klubber.

Ikke bare dårlig nytt

Rapporten har også målt den tekniske kvaliteten på nettsiden og synlighet i både søkemotorer og sosiale medier, og selv om det finnes hederlige unntak, så er det generelle nivået fryktelig lavt.

Men den dårlige kvaliteten er ikke bare dårlig nytt, om vi skal tro Nordtømme. Det byr også på gylne muligheter for dem som vil gripe dem.

— Nå er det noen få norske klubber som stikker av med all oppmerksomheten på nett, og selv ikke de klarer å benytte seg av mulighetene fullt ut, avslutter Christian Nordtømme i Next Page International.

Om en golfklubb nå bestemmer seg for å ta opp kampen om å bli Norges beste til å markedsføre seg på nett, så ligger altså ikke lista så høyt.

Det er med andre ord førstemann til mølla …

Last ned rapporten her: nextpage.no/golfrapport

Kommentarer

TAGS:

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.