Lanserer Tutta som Årets Idrettsnavn

Golfpresident Finn H. Andreassen er lei av at utøvere fra små vinteridretter blir kåret til Årets Idrettsnavn mens vår største, internasjonale idrettsstjerne nesten overses av presse og publikum.

lanserer-tutta-som--rets-idrettsnavn


«GI TUTTA DEN OPPMERKSOMHETEN HUN FORTJENER» Golfpresident Finn H . Andreassen mener Suzann Pettersen fortjener prisen som Årets Idrettsnavn på Idrettsgallaen i Hamar OL-Amfi lørdag 12. januar

lanserer-tutta-som--rets-idrettsnavn


SPORTS WOMAN OF THE YEAR? Amerikanske medier lanserer Tutta som Sports Woman of the Year etter sine to LPGA-seire på rad i oktober. Spørsmålet blir om det er godt nok for et kresent norsk idrettspublikum.

lanserer-tutta-som--rets-idrettsnavn

lanserer-tutta-som--rets-idrettsnavn— Det er på tide at Suzann Pettersen får den heder hun fortjener, og blir kåret til årets idrettsnavn, sier presidenten i Norges Golfforbund, Finn H. Andreassen, til Golferen.no.

Golfpresidenten påpeker at hun er vår største internasjonale idrettsstjerne, og hevder at nordmenn flest ikke er klar over hvor stor Tutta er som idrettsutøver.

— På kvinnesiden er det vel bare Sonja Henie og Grete Waitz som kan sidestilles med henne. Men forunderlig nok har hun aldri fått den anerkjennelsen her hjemme som hun fortjener, sier Andreassen videre.

Samme med Sörenstam

Svenskens superstjerne og tidligere verdensener, Annika Sörenstam, opplevde mye av den samme, manglende anerkjennelsen i hjemlandet som Andreassen etterlyser for Suzann Pettersen.

Sörenstam ble nominert som Årets Kvinnliga Idrottare på den svenske idrettsgallaen flere ganger før hun endelig gikk til topps i 2004. Suzann Pettersen ble Årets kvinnelige utøver i Norge i 2010

Nå håper Andreassen at vi nordmenn fortere skal anerkjenne vår golfstjerne, og stemme henne helt opp som Årets Idrettsnavn på første forsøk.

Finn H. Andreasen minner om at Tutta har vært en av verdens fremste golfutøvere gjennom flere år, og står med ti LPGA-seire og fem europatourseire.

— Husk at det er over 60 millioner utøvere som spiller golf. Det er verd å huske på når en ser Tuttas navn nær toppen av verdensrankingen.

Andreassen minner om at vi nordmenn har lett for å se toppidrettsprestasjoner i et veldig nært perspektiv, med langrenn og skiskyting som parametere.

— Hvor mange på verdensbasis konkurrerer innen langrenn på ski? spør golfpresidenten, og vet at han provoserer mange med et slikt spørsmål.

— Det er interessant å merke seg at amerikanske sportsmagasiner nå nominerer Suzann Pettersen til «Sports Woman of the Year» etter at hun vant to LPGA-seire på rappen.

— Kanskje på tide at vi her hjemme snart gir henne den honnøren hun fortjener, avslutter golfpresident Finn H. Andreassen.

Folket avgjør

Årets Idrettsnavn er en del av Idrettsgallaen, som sendes direkte på NRK1 fra Hamar OL-Amfi lørdag 12. januar 2013.

Her utdeles rundt 15 priser innen en rekke kategorier, men Årets Idrettsnavn henger høyest siden det er folket som avgjør, uten innblanding fra fagfolk og jury.

I 2012-utgaven var det Therese Johaugs råskinnrenn på tremila under VM i Holmenkollen som sendte henne til topps i folkets kåring av årets idrettsnavn.

Johaug fikk flest stemmer etter hard kamp mot blant andre Alexander Dale Oen, Thor Hushovd og landslagskollegene Marit Bjørgen og Petter Northug.

12. januar kan det altså være Suzann Pettersen som går til topps. Nå har i alle fall golfpresident Finn H. Andreassen lansert hennes kandidatur.

Hva synes du? Si din mening i kommentarfeltet under

Tidligere Årets Idrettsnavn (folkeavstemning)

2012: Therese Johaug (langrenn)
2011: Thor Hushovd (sykling)
2010: Petter Northug (langrenn)
2009: Håndball kvinner
2008: Odd-Bjørn Hjelmeset (langrenn)
2007: Kjetil André Aamodt (alpint)
2006: Marit Bjørgen (langrenn)
2004: Gunn-Rita Dahle Flesjå (terrengsykling)
2003: Petter Solberg (rally)
2002: Ole Einar Bjørndalen (skiskyting)
2001: Bente Skari (langrenn) og Ole Einar Bjørndalen (skiskyting)

Se også: NRK Idrettsgallaen

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.