Golfstjerner som Stacey Lewis og Adam Scott er blant dem som har gått over til å lese puttene ved hjelp av AimPoint. Metoden er utrolig enkel, og du kan lære den du også! SE VIDEO.
l-r-deg-den-nye-m-ten---lese-puttelinjen

ENKEL METODE: Svensk Golf forklarer den nye greenledningsmetoden AimPoint, som en rekke verdensstjerner har gått over til. I videoen får du se hvor enkelt det er å lære seg grunnprinsippene i AimPoint, og som gjør at du raskt lærer å senke flere putter.

— Nysgjerrig på hvordan greenlesningsmetoden AimPoint fungerer? spør Svensk Golf, og presenterer på sin nettside en video med Henrik Lundqvist, én av fem godkjente AimPoint-instruktører i Sverige.

AimPoint skal fungere på alle typer putter, uansett lengde, hvordan putten faller eller om den er oppover eller nedover.

— Mitt råd er å først konsentrere seg om metodens første nivå, som er putter opp til seks meter, og som faller én vei, anbefaler Lundqvist i saken hos Svensk Golf.

Steg 1: Kjenn hvordan putten faller

I videoen, som du kan se under, og i artikkelen, går Lundqvist gjennom de enkle stegene som skal til å lese greenen bedre.

Det første du gjør er å stille deg bak ballen med tærne i retning mot hullet.

Kjenn hvilken vei putten faller ved å kjenne om vekten er på høyre eller venstre fot. Putten vil falle i samme retning som foten du har mest tyngde på.

Steg 2: Skritt opp lengden

I steg 2 skritter du opp hvor lang putten er, som hjelper deg til riktig lengdekontroll. Du skal også merke deg punktet som er halvveis i puttelengden.

Steg 3: Finn hellingen

Still deg halvveis mellom hullet og ballen, ved siden av puttelinjen og på den siden putten heller.

— Nå skal du sette et tall mellom 0 og 7, som tilsvarer hvor mange prosent du føler at greenen heller, sier Lundqvist, og legger til at de fleste greener heller mellom 0 og 4 prosent, og at 2 prosent er det vanligste.

Steg 4: Finn siktepunktet

Siktepunktet mot stedet du skal starte putten finner du ved å holde armen ut fra kroppen, mot hullet, og holde opp like mange fingre som prosenttallet du kom fram til i forrige steg.

Bruk øyet du normalt sikter med (det dominante øyet). Pekefingeren skal dele hullet på midten. Utsiden av den ytterste fingeren viser punktet du skal sikte mot.

Stedet du måler fra, avhenger av hastigheten på greenen. Er hastigheten 6 på stimpmeteret, stiller du deg én fot foran ballen, er hastigheten 7 (det vanlige) ved ballen, én fot bak ved 8, to fot bak ved 9 også videre.

Les mer: Artikkelen i sin helhet på Golf.se

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.