Når golfforbundet ikke har finansielle muskler til å bygge profflag, bør det være mulig å lage lokale lag, tror Jan E. Espelid.
l-r-av-sykkel-

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i 25 år.

Det er noe rotfestet og lite dynamisk over utviklingen i norsk golf.

Golfforbundets sportssjef Frode Scheie har planene klare for en elitesatsing lik den engelskmenn, hollendere, østerrikere og italienere gjennomfører.

Nemlig: Forberede de unge amatørtalentene på et liv som profesjonell, og lære dem mest mulig om hvordan livet på touren arter seg.

Problemet er at det ikke finnes nok midler til å gjennomføre en slik satsing. Etter det Golferen.no erfarer dreier det seg om fem millioner kroner.

Signaler fra forbundet tyder imidlertid på at den gordiske økonomiknuten er i ferd med å løses.

Men, som vi vet, er ingenting sikkert før pengene ligger på bordet. Og dit er det visstnok et stykke fram.

Innen idretter som sykkel og ski, og sikkert mange andre også, er det blitt innarbeidet en utbredt regionstenking.

Trønderhopp på ski eller Team Bianchi Joker på sykkel er gode eksempler på regionale satsinger drevet fram av regionale ildsjeler for regionale midler og gjerne med regionale sponsorer.

Hvorfor ikke tenke likedant i golf? Jeg ser konturene av et Team Østfold. Eller et Team Rogaland. Team Akershus. Team Oslo.

Rekrutteringslag som hvisker ut skillene mellom amatør og profesjonell på alle de områdene golfreglene gir oss lov å viske ut forskjeller: Ernæring. Mental coaching. Teknisk trening. For å nevne noe.

Spillerne på sin side må forplikte seg til å gi avkall på noen prosenter av fremtidige proffinntekter som tilbakebetaling til laget. Og gi avkall på noe eksponeringsplass på cap eller bag eller skjortekrave til de som har betalt gildet.

Jeg er overbevist om at det går an å tenke slik.

Selv i Norge …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.