Grini GK i Bærum har ni hull og en kvinneandel på 46 prosent, nesten dobbelt så høyt som landsgjennomsnittet på 25 prosent. Men hvordan er det egentlig å være mann i en slik klubb?
kunsten---v-re-mann-i-norges-mest-rosa-klubb

VELKOMMEN TIL DEN ROSA KLUBBEN! Andreas Fleischer (fra venstre), Johs Bjørgo og Erik Arenstedt synes det er helt fint å være mann i klubben med størst kvinneandel i Norge. Det er daglig leder Tone Malm glad for.

kunsten---v-re-mann-i-norges-mest-rosa-klubb

VANSKELIG UTSLAG: Det er ganske smale fairwayer på Grini-banen. På utslaget til hull 4 kommer dessuten vannet virkelig i spill. Johs Bjørgo løser imidlertid oppgaven feilfritt.

Vi har benket oss rundt bordet på terrassen til Grini Golfklubb lengst øst i Bærum sammen med tre mannlige medlemmer pluss sjefshøna i kurven, daglig leder Tone Malm.

En god del av bordene er opptatt, men Erik Arenstedt, Johannes Bjørgo og Andreas Fleischer samt Golferens utsendte er alene om å representere det sterke kjønn her.

— Det er kjempefint å være medlem av en klubb med så høy kvinneandel. Svært mange av dem er single, og er interessert i alle de single mennene her, sier Arenstedt, og avslører sitt beste sjekketriks til Golferens lesere:

— Jeg sier til henne at «Jeg kan se at du trener, du strutter jo av energi!» Prøv den, jeg garanterer at damen kommer til å slå stiften av glede, flirer distributøren av sportsutstyr.

— Alle er jo så opptatt av å trene, og mosjonsaspektet er kanskje det aller viktigste for å spille golf, mener Fleischer, og trekker fram den store oppslutningen klubbens turneringer har.

Kjønnsfordelingen et gode

Bergenseren Johs Bjørgo, hvis kone er meget aktiv i klubben, påpeker hvor viktig kjønnssammensetningen er for miljøet.

— En undersøkelse konkluderte med at medlemmene våre har mer fokus på miljøet enn på greenene, forteller han.

I egenskap av leder for banekomiteen, golfvertene samt en rekke andre verv i klubben har Bjørgo mer enn bare et visst belegg for å vite hva han snakker om.

Må ha mennene med

— Men vi kvinner klarer fortsatt ikke alt alene, vi må ha hjelp av mennene! skyter daglig leder Tove Malm inn.

Klubblederen har flere tanker om hvorfor Grinis kvinneandel er så høy.

— For det første er Grini en inkluderende klubb. Men det som kanskje bidrar aller mest er at alle våre kvinneturneringer er over ni hull, mener hun.

Det gjør at klubben tiltrekker seg kvinner som ikke bare er 100 prosent opptatt av eget spill, men som ser på golfklubben som et sosialt samlingspunkt.

Altså nettopp slik undersøkelsen Bjørgo refererte til konkluderer: Kvinner som er mer opptatt av miljø enn greener.

Så alt er altså rosenrødt i klubben med norgesrekord i kvinneandel, muligens også verdensrekord om man holder rene kvinneklubber utenfor. Vel, Erik Arenstedt har ett lite hjertesukk:

— Jeg spiller en del med kvinner, og kvinner er mye strengere med hverandre.

— Og det blir veldig mye tydeligere i en klubb med så mange kvinner. Det er overhodet ingen feil, men noe det er viktig å være oppmerksom på, mener Arenstedt.

Daglig leder Tone Malm er enig.
— Vi har stor takhøyde for personligheter her i klubben, og lar dem som trenger rom og plass få det. Her er det lov å være seg selv!

— Så konklusjonen er: Vi ønsker oss like mange menn som kvinner. Og vi ønsker oss flere barn. Selv om vi nå har 102 barn i trening …

Etter det Golferen kunne konstatere denne juni-ettermiddagen, var det også ganske så likelig fordeling mellom kjønnene blant den store skaren unger vi så i aksjon.

Det krydde av yrende barneglam og aktivitet rundt oss, både i barnegolfparken, på puttinggreenen og på drivingrangen til golfklubben. Og det hele i harmonisk likevekt mellom kjønnene …

Se også: Grini GK hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.