Foto: Swedish Golf Tour

Kampen om topplasseringen hardnet til på de siste ni hullene. Kristian Krogh og svenske Ludwig Nordenklint byttet på å dra. Det var likt etter 13 hull, men norsk birdie på hull 16 avgjorde.

Da svensken i tillegg hadde en bogey å slite med fra hull 14, ble seiersmarginen i Hills Open til slutt to slag i norsk favør.

Det ble i det hele tatt en tøff siste dag for utøverne på Lumine Golf Club, og mange trakk et lettelsens sukk da de kom inn i buen der de registrerte scoren etter hull 18.

Spillerne slet med baller som ble mistet etter at vinden tok dem. Det så imidlertid ikke ut til å bekymre duoen i lederballen, som benyttet de første ni hullene til å produsere gode  birdier.

Begge overbeviste; Ludwig Nordeklint gjorde to, mens Kristian Krogh feide i hele fire birdier på rad. Ved runding var det norsk ledelse med to slag.

Etter norsk bogey på det ellevte hullet, og svensk birdie på det tolvte, lå spillerne plutselig likt igjen. Det varte imidlertid bare i to hull da en treputt på hull 14 resulterte i bogey for svensken . På hull 16 svarte Kristian Krogh med birdie, økte ledelsen til to slag, og stengte døren for seier.

— Den 16. putten var veldig viktig, jeg følte den i hele kroppen. Spillet i vinterserien har vært veldig solid gjennom alle turneringene, og jeg har spilt i lederballen i tre av fire konkurransene her nede. Det er skikkelig deilig å endelig få en seier, sier vinneren i et intervju med Swedish Golf Tour.

Hills Open

Hills Open var Kroghs tredje seier på Nordic League. Nå skal han lade opp for sesongstart på Challenge Tour, hvor den første turneringen spilles i Kenya 22.-25. mars.

Bertheussen og Olsen topp-16

Elias Bertheussen avsluttet med en runde på én over par, 73, og falt til 16.-plass med -4 . Samme plassering endte Aksel Olsen på etter sin to over par 74-runde. Kevin A Wright avsluttet fem over par, 77, som ga +3 og delt 42.-plass.

Se også: Livescoring fra Lumine


Runde 2: Krogh i lederballen siste runde

For tredje gang på fire turneringer i Nordic League i år er Kristian Krogh med å kjempe om seieren siste dag. Han og svenske Ludwig Nordeklint leder med to slag før den avgjørende tredjerunden.

Fredag kom Drammen-spilleren i mål på fem under par, 66, på Lakes Course. Som gir ham -12 totalt før den avgjørende dagen av Hills Open i spanske Lumine.

Krogh og Nordeklint har to slag til danske Joachim B. Hansen. Som på sin side har to slag til Sebastian Hansson fra Sverige og Marcus Hellingkilde fra Danmark.

 

Også Aksel Olsen fra Stavanger GK er bra med på -6 og delt tiendeplass etter sin 69-runde fredag. Elias Bertheussen fra Byneset GK er på delt 14.-plass med -5 etter en sterk fem under par 66-runde mens Kevin A. Wright fra Miklagard GK er delt 38 med -2.

 


Runde 1: Krogh i ledelsen

På en litt grå norsk dag fortsatte Kristian Krogh å skinne på Nordic League. En strålende sju under par 65-runde bragte 23-åringen helt til topps på resultatlisten etter åpningsdagen i Lumine

Drammen-spilleren i kanonform med én fjerde- og én femteplass på de tre første Nordic League-turneringene 

Og nå leder han altså Hills Open sammen med svenskene Niklas Lemke og Sebastian Hansson samt finnen Kim Koivu og danske Joachim B. Hansen. De øvrige

Kvintetten har ett slag til ytterligere to svensker, og ellers er det tett som hagl nedover listen med 30 spillere innen fire slag fra teten. Heldigvis er i det minste to av dem norske: Martin Ulseth fra Byneset GK og Aksel Olsen fra Stavanger GK på delt 23.-plass med -3.

 

Ellers svakt i Hills Open

Vi må hele 24 plasseringer nedover for å finne nummer fire blant nordmennene: Elias Bertheussen på delt 57.-plass med par.

Vetle Marøy, Fredrik F. Fossum og Jørgen Winther er delt 72 med +1. Kevin A. Wright følger som delt 90 på +2, mens Petter Mikalsen har ett slag mer på delt 100.-plass.

De øvrige fem norske i feltet har plassert seg på delt 112.-plass ved Sander Stavnar på +4, Gøran Sømme Haglund på delt 120.-plass med +5, Jørgen Johannessen på delt 136.-plass med +8 mens Eirik Grønhaug og Erik Røssland Kløvstad er delt 147 med +10.