29. september 2023 12:43

Foto: NGF/Ward

Tyske Marcel Schneider lot seg ikke rokke, og spilte uten nerver. Men Drammen-spilleren spilte likevel solid, og tok andreplassen alene på Golf Sempachersee-banen i Luzern.

Etter en sisterunde i Swiss Challenge på tre under par, 68, ble det totalt 16 slag under par for Kristian Krogh.

23-åringen fra Hokksund var ett slag foran den danske veteranen Jeppe Huldahl. Og seks slag bak Marcel Schneider fra Tyskland, som tok sin første challenge-seier etter å ha ledet turneringen fra første til siste runde.

Andreplassen var karrierebeste for Krogh, og hans fjerde topp-10-plassering på Challenge Tour siden han ble profesjonell i 2015. Også premiesjekken på 189.000 kroner (19.800 euro) var ny bestenotering, og førte ham inn i topp-15 på tourens pengeliste med 301.000 kroner (31.521 euro).

Challenge Tour fortsetter med KPMG Trophy i Tyskland torsdag til søndag denne uken, og det gjenstår 23 turneringer av årets sesong.

Se også: Resultater fra Sveits


Runde 3: Krogh med vinnersjanser

Swiss Challenge bød Kristian Krogh på en tredjerunde på én under par, 70. Som gir ham fem slag å ta igjen på Marcel Schneider i Luzern lørdag.

Med det spillet tyskeren har vist denne uken, høres det ut som en svært tøff oppgave. Men også spillet til Kristian Krogh imponerer på  Golf Sempachersee med 12 birdier, én eagle og en eneste bogey så langt ved Genevesjøens bredder.

Tetduoen starter i lederballen klokken 11.00 søndag, og det er ingen grunn til Krogh å ikke tro at han kan stå igjen som seierherre søndag ettermiddag. Det kommer i så fall ikke til å bli en enkeL tur i parken for 23-åringen fra Hokksund. Som også må passe på kvartetten som jager to slag bak ham på -11.

Uansett tror vi det bærer mot karrierebeste for Krogh, som har én niende- og to åttendeplasser fra 2016 som beste plasseringer på Challenge Tour.

 

 


Runde 2: Seks birdier og en eagle

En forrykende morgenrunde fredag sendte Drammen-spilleren til andreplass før lørdagens Moving day i Luzern i Sveits. Han er tre slag bak ledende Marcel Schneider fra Tyskland.

Dermed ser det ut til at Swiss Challenge kan by på spennende helg sett med norske øyne ved Genevesjøen, vis-a-vis franske Evian, der kvinnene utkjemper sin europatour-dyst denne helgen.

63-runden til Kristian Krogh var, nesten selvsagt, dagens beste på Golf Sempachersee. En prestasjon som ble tangert av finske Kim Koivu senere på dagen, og som representerte turneringens tredje 63-runde etter at ledende Marcel Schneider kom inn på åtte under par torsdagens åpningsrunde.

Krogh har tre slag å gå på til Jack Senior fra England på tredjeplass.

Selv om Drammen-spilleren tapte to slag til ledende Marcel Schneider fra Tyskland lørdag, er han fortsatt alene på andreplass. Og kan fortsatt vinne med en solid sisterunde.

Lederballen med Kristian KroghMarcel Schneider og Jack Senior starter klokken 12.30 lørdag.

Heller ikke denne uken får Jarand Arnøy spille alle fire rundene. Bergenseren kom inn på sin andre én under par 71-runde på rad, og misset cutten med ett fattig slag.

 


Runde 1: Krogh åpnet Swiss Challenge med 67-runde

Drammenspilleren ligger med det på delt sjuendeplass i Luzern i Sveits, fire slag bak Marcel Schneider. Som har to slag å gå på før andre runde.

Kristian Krogh sin åpningsrunde i Swiss Challenge på Golf Sempachersee inneholdt fem birdier spredd pent utover kortet samt en bogey, som kom på hull 13.

Feltets andre nordmann, Jarand Arnøy, åpnet på par etter en skikkelig Berg og dalbane-runde med seks birdier, fire bogeyer, én dpbbelbogey og sju par. Som gir Fana-spilleren delt 65.-plass etter første dag.

 

Kommentarer