Foto: Oklahoma State

De to nordmennene spilte pre-kvalik til WebCom-touren i Texas, og begge kom seg videre blant de 35 som får plass i første ordinære kvalikomgang etter forkvaliken.

Kristoffer Ventura, som stort sett har spilt på Challenge Tour i Europa siden han ble proff tidlig på sommeren, var soleklar som topp-35 på Lantana-banen i Texas.

Etter de tre rundene på 67, 67 og 68 slag endte Oslo GK-spilleren på andreplass med -14, to slag bak vinneren Isac Merry.

Vetle Marøy fra Bergen GK levde noe farligere enn sin kollega fra Rygge i Østfold. Med 71-75-69 for par totalt kan bergenseren takke den gode sisteunden på tre under par, 69, for at han klarte kvalikgrensen med to slags margin med par som 31.-mann videre.

Selv om duoen er over den første kneiken venter mye arbeid, konsentrasjon og sikkert neglebiting før de eventuelt kryper gjennom nåløyet som leder til Web.Com Tour.

De to må i så fall gjennom tre steg til. Det ordinære førstesteget spilles i månedsskiftet september-oktober, andresteget i begynnelsen av november og så finalesteget en måneds tid etter det.

Sikres spillerettighetene på Web.Com Tour gjelder det så å bli topp-25 ved sesongslutt, altså tidligst høsten 2019, for å avansere til PGA Tour.

Se også: Resultater fra Texas

Ventura Tinderbox Charity Challenge
VIDERE TIL FØRSTESTEGET: Med 31.-plass endte Vetle Marøy to slag bedre enn kravet for å kvalifisere seg til førstesteget av Web.Com Tour Q-School. Foto: Jan E. Espelid