Elias Bertheussen avsluttet Thailand Golf Championship med sin svakeste score for uken. Det til tross for at spillet egentlig var ganske bra.
kostbare-misser-for-bertheussen-

KOSTBARE MISSER: Elias Bertheussen hadde et par misser som kostet verdifulle slag de to siste rundene av Thailand Golf Championship på Amata Spring Country Club i Chonburi. Totalt sett er han fornøyd med at det gode spillet er på gang igjen.

kostbare-misser-for-bertheussen-

VANT MED FIRE SLAG: Sergio Garcia tok en overbevisende seier i Thailand Golf Championship på Amata Spring Country Club i Chonburi. Med -22 var han fire slag foran Henrik Stenson.

kostbare-misser-for-bertheussen-

kostbare-misser-for-bertheussen-

Turnering: Thailand Golf Championship Dato: 12. – 15. desember
Bane: Amata Spring Country Club, Chonburi, Thailand, par 72, 6815 meter
Premiepott: 6,4 millioner kroner, hvorav 1,0 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Charl Schwartzel
Norsk deltaker: Elias Bertheussen

— Jeg spilte egentlig mye bra i helgen også, men missene ble for kostbare og resulterte ofte i bogeys og doble, oppsummerer Elias Berhteussen de to siste rundene av Thailand Golf Championship for Golferen.no.

Trønderens avsluttende to over par 74-runde inneholdt fire birdier samt to hver av bogey og dobbelbogey.

— Jeg er happy for at spillet er på gang igjen jeg, så kommer de lave scorene snart, konkluderer Bertheussen om den delte 51.-plassen til slutt.

Tirsdag setter han seg på flyet hjem til Norge, der det er samling med Team Norway onsdag og torsdag.

— Så blir det juleferie. Blir Skiens-gutt i jula jeg faktisk, sier Bertheussen, og avslører at han skal feire jul i kjærestens hjemby.

23-åringen drar tilbake til Asia tidlig på nyåret, der han håper å komme med i Kings Cup i Hua Hin i Thailand 16. til 19. januar.

Thailand Golf Championship ble vunnet av Sergio Garcia på -22, fire slag foran Henrik Stenson.

Se også: Resultater fra Thailand


Runde 3:
Bertheussen over par, ikke fornøyd

Elias Bertheussen er ikke helt fornøyd etter én over par 73-runden i Thailand Golf Championship. Trønderen falt 26 plasseringer til delt 44.-plass.

— Men jeg synes det er å ta i å kalle +1 en sprekk, sier han til Golferen.no.

— Jeg syntes spenningen i kroppen var bra. Så det gjelder bare å spille en bra runde i morgen og ta igjen det tapte.

Runden til 23-åringen inneholdt fire birdier og tre bogeyer samt en dobbelbogey.

Med -2 er han på delt 44.-plass. Med -18 leder Sergio Garcia med fire slag over Henrik Stenson og Anirban Lahiri fra India.


Runde 2:
Bertheussen heies fram av nordmenn

Elias Bertheussen er delt 18 halvveis i asiaturneringen Thailand Golf Championship. Trønderen setter pris på at mange norske tilskuere har tatt veien til Chonburi mellom Bangkok og Pattaya.
— Gøy at det var så mange norske fjes å se under runden i dag, skriver Elias Bertheussen på sin Facebook-profil.

Overfor Golferen.no utdyper 23-åringen følelsen av å endelig lykkes etter en ganske tung høst der han har misset cutten i fire av de fem siste turneringene.

— Ja, jeg er happy, jeg. Var stort sett i fairwayen, var ute et par ganger, men det må jeg nesten bare regne med. Fikk en del sjanser i dag og var litt på kanten, men for all del, jeg er fornøyd etter to dager! sier han.

Fredagens runde inneholdt fire birdier og tre bogeyer, der den siste kom på hans siste hull for dagen, hull 9.

Med -3 ligger Bertheussen på delt 18.-plass med blant andre Charl Schwartzel. Sergio Garcia (som fikk hole-in-one på hull 8) og Justin Rose deler teten med -11, to slag foran tre mann.


Runde 1:
Sterk Bertheussen i sterkt felt

Elias Bertheussen åpnet asiaturneringen Thailand Golf Championship med to under par, 70, og deler 15.-plassen i karrierens sterkeste startfelt for trønderen.

— Jeg spilte veldig solid i dag fra tee til green. Spesielt moro å treffe elleve fairwayer her ute, det var jeg nøgd med, forteller Bertheussen til Golferen.no.

To under par 70-runden inneholdt fire birdier og to bogeyer, og trønderen deler 15.-plassen med blant andre Henrik Stenson og amerikanerne Ricky Fowler og Bubba Watson.

Tyske Alex Cecjka leder på -8, ett slag foran Justin Rose fra England og hjemmehåpet Arnond Vongvanij.

Tøff bane

— Jeg har ikke spilt banen tidligere, men den er ganske tøff, og roughen minner om U.S. Open, fortsetter Bertheussen.

Under slike forhold profiterer Bertheussen på den ekstra styrken han har tilegnet seg de senere sesongene.

— Ja, bruker normalt sett å være god fra rough, sier han, og legger til med et flir:

— Det er nok en kombinasjon av styrke og at jeg pleier å ligge der, kanskje.

— Men her er den så tykk at det som regel ikke er så mye annet å gjøre enn å spille seg framover et stykke, forklarer 23-åringen.

Bertheussen har ingen god forklaring på hvorfor det endelig løsnet etter en tung periode. Han har ikke gjort noen spesielle endringer den siste tiden.

— Golf er et spill med små marginer, og det er ikke alltid like lett å vite hvorfor det gikk bra eller dårlig, konstaterer han.

Sterkt startfelt

Feltet i Thailand Golf Championship er meget sterkt med to blant topp-5 på verdensrankingen i feltet: Henrik Stenson og Justin Rose.

Totalt inneholder feltet åtte spillere som er ranket topp-50 i verden, noe som gir høye rankingpoeng for turneringen.

Førsteplassen i Thailand Golf Championship er verdt helt 38 poeng på verdensrankingen. Til sammenligning får vinneren av ukas europaturnering i Sør-Afrika, der Espen Kofstad er med, 21 rankingpoeng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.