Ryder Cup arrangeres hvert annet år mellom lag fra Europa og USA. Den siste Ryder Cup-turneringen ble holdt i 2021, hvor USA vant med den største seiersmarginen i moderne historie. Europa har vunnet Ryder Cup 14 ganger, mens USA har vunnet 27 ganger. Det kan også bli uavgjort, og da beholdes trofeet av laget som hadde den fra før.

Turneringen ble etablert i 1927 og er oppkalt etter den engelske forretningsmannen Samuel Ryder, som donerte trofeet. Opprinnelig ble turneringen spilt mellom Storbritannia og USA, men fra 1979 ble spillere fra hele Europa inkludert i det europeiske laget.

Turneringen ble opprinnelig spilt i oddetallsår, men ble endret til partallår etter 2001 på grunn av terrorangrepene 11. september 2001. I 2021 ble den endret tilbake til oddetallsår på grunn av COVID-19-pandemien.

Ryder Cup blir administrert av PGA of America og Ryder Cup Europe, som er et samarbeid mellom PGA European Tour, PGA of Great Britain and Ireland og PGAs of Europe.

Til tross for at turneringene genererer store inntekter, mottar ikke spillerne pengerpremier i Ryder Cup. Det samme gjelder Presidents Cup og Solheim Cup.