Koronavirusets golfskam

ANBEFALER STOPP: NGF har gitt anbefaling om å stoppe all idrettslig aktivitet på norske golfanlegg til og med 26. mars. Illustrasjonsfoto: Jan E. Espelid

Jeg er ikke blant dem som spiller golf i disse tider. Men hisser meg ikke opp over de som gjør det, skriver Jan E. Espelid.

Denne uken fikk vi koronavirusets golfskam. Og det i form av en kommentar på Norsk Golf, der redaktør Magnus Sveen mener det er «ubegripelig håpløst» å gå ut og spille golf i disse dager.

Grunnen for utbruddet, altså Sveens, ikke koronavirusets, er at Norges Golfforbund mandag gikk ut med anbefaling om å stoppe all idrettslig aktivitet på bane, drivingrange og simulatorer fram til og med 26. mars.

NGF har ikke instruksjonsmyndighet

Golfforbundet forklarer at bakgrunnen for anbefaling framfor pålegg, er at golfklubbene og deres baneselskaper er egne juridiske enheter, som NGF ikke har instruksjonsmyndighet overfor på andre ting enn det som ligger innenfor idrettens regelverk.

Nå er golfforbundet opptatt av signaleffekten når idrettsforbundet og helsemyndighetene har sagt at all idrettsaktivitet avlyses med umiddelbar virkning. Og fremhever at «vi i golfen skal ikke være med å skape usikkerhet omkring overordnede beslutninger.»

Støtte fra medlemsorganet

Norsk Golf-redaktør Magnus Sveen støtter sitt forbund i denne saken. Det må han gjerne gjøre. Men det kan kanskje være et spørsmål om han, med sin direkte ordbruk i flere av kommentarens passasjer, anvender i overkant sterke karakteristikker av de golfspillerne som velger å bruke vårværet til å spille golf.

For meg, som nå for tiden bruker golfbanen som turområde sammen med min hund, virker det stigmatiserende og tendensiøst å beskrive de som i disse dager svinger en golfkølle som «folk som benytter anledningen med karantene og hjemmekontor.»

Kan åpner for regulert golf

I onsdagens utgave av Norges Golfforbunds nyhetsbrev åpnes det imidlertid for et møte med Norges Idrettsforbund (og hvis nødvendig helsemyndighetene), som skal gi muligheter for regulert bruk av golfbaner fremover.

I golfmiljøet finnes allerede flere gode forslag på bordet. Som maksimum to spillere i hver gruppe. Holde minimumsavstand mellom gruppene, og mellom spillerne i hver gruppe. Bare Vipps-betaling av greenfee. Og, kanskje mest originalt, dra koppene opp et lite stykke over hullkantene for å unngå å bruke hendene til å plukke ballen opp av hullet (treff av koppen = senket putt).

Personlig velger jeg å unngå å pådra meg koronavirusets golfskam, og vente med å spille golf til en regulert ordning eventuelt er på plass. Samtidig som jeg avholder meg fra å irriteres over dem som ikke venter med å spille.

På samme måte som jeg ikke irriteres over at Alexander Kristoff for tiden er ute og trener sykkel på norske riksveier eller at Vålerengas A-lag i fotball bruker fasilitetene ved og rundt Sognsvann til barmarkstrening nå når all idrettsaktivitet egentlig er avlyst. Og det med umiddelbar virkning


koronavirusets golfskam egentlig kvalitetssikre Jan E. Espelid

Hva mener du? Del din mening med oss i kommentarfeltet under, eller på Golferens Facebookside.

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør og utgiver av Golferen.no, og medlem av Moss & Rygge GK.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Club Car Championship at The Landings Golf & Athletic Club med Kristoffer Ventura ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.