Foto: Tristan Jones

Med nesten alle golfbaner stengt og så godt som alle turneringer på TV avlyst, kan dagene fort bli lange i disse tøffe tidene. Her gir vi deg tips til hyggelige golfsysler du kan fylle tiden med.

Selv om du er blitt pålagt hjemmekontor, og skal bruke koronadagene til arbeid hjemmefra, trenger vi alle noen pustehull iblant. Her følger forslag til syv ting som får hjemmetilværelsen til å gå litt fortere.

1. Se episoder på en golf vlog

Videoblogger, vlog for de innvidde, brer stadig om seg, også med golf-tema. Det finnes både utenlandske og norske å velge blant. Vi fikk øynene opp for den nye vloggen til rogalendingen Bård Vassbø Jr.

Golf med Bård er en jovial og uformell golf vlog hvor du kan følge Bård og hans gjester ut på golfbanene.

Vlogen definerer seg som seriøs, laget med glimt i øyet og en god dose selvironi. Den henvender seg til ikke-golfere, nybegynnere, høy- og lav-handicappere, skriver Bård til redaksjonen, og fortsetter:

— Som den vanlige Mannen i gata, med middels handicap, så representerer jeg majoriteten av golferne der ute. Det er flere utenlandske golfproer og profesjonelle golfere som vlogger og tester golfutstyr. Men jeg mener at vi mangler en norsk/skandinavisk kanal som Golf med Bård, som dekker gjennomsnittsgolferens behov.

2. Tren nærspill

Du trenger ikke en åpen golfbane for å trene nærspill. Du kan komme langt med en gressplen og et par baller, enten vanlige baller eller luftballer. Finn deg et par mål, og prøv å chippe ballen nær målet. Eller oppi, for eksempel i en bøtte eller et plastkar.

3. Sjekk det fundamentale

Still deg foran speilet med en kølle i hånden. Sjekk at grepet, stancen og oppstillingen er akkurat slik du vil de skal være.

4: Gjensyn med tidligere instruksjonsvideoer

Golferens You Tube-kanal finner du mange gode videotips fra proer i norske golfklubber. Gå inn på kanalen, se gjennom utvalget fra de siste ti årene, og frisk opp detaljene. Så har du noe å trene på når golfsesongen endelig kommer i gang.

5: Les en god golfbok

Det finnes mengder av gode golfbøker på nettet, som du kan kjøpe i «hardcover», som lydbok eller laste ned. Blant dem Harvey Penick’s Little Red Book, John Feinstein’s A Good Walk Spoiled eller Rick Reilly’s hysterisk morsomme Who’s Your Caddy.

6. Sett deg inn i det nye handicapsystemet

Hvordan skal du føre scorekortet og registrere scoren når sesongen kommer i gang? Og hvilken handicap får du? Les deg opp på de nye handicapreglene!

7. Sjekk at utstyret er i orden

Alle har vi en liste med ting vi har bestemt oss for å fikse opp i før den nye golfsesongen. Gå gjennom bagen, sjekk at det ikke ligger ting i den som egentlig ikke burde overvintret der den har stått lagret (det er bedre å oppdage en gammel banan eller halvspist kjekspakke hjemme enn ute på banen). Gi også køllene en skikkelig vask og skoene en solid puss.