Besøker du Costa Brava i månedsskiftet oktober-november er du også invitert til å delta i de patriotiske katalanerne største årlige fiesta: Festival of Saint Narcis. I 2012 varer den fra 26 oktober til 4 november.
kombiner-golf-og-fiesta

GIGANTFIGURER: Fires De Sant Narcis-fiestaen åpner med et opptog, som starter ved rådhuset i Girona.

kombiner-golf-og-fiesta

BERØMT BANE: Stadium Course er en av de to berømte banene til PGA Catalunya Resort, vertskap for europatourens Q-School gjennom mange år.

Fires De Sant Narcis er en levende, tidagers festival til ære for Gironas skytshelgen Narcis, best kjent som Fluenes helgen.

I følge sagaen steg det nemlig i 1285 en dødelige fluesverm opp fra Saint Narcis’ grav, som drev bort den invaderende franske hæren, og dermed gjorde slutt på krigen.

Åpnes ved Gironas rådhus

Festivalen åpner 26. oktober foran Girona Ajuntament (rådhuset), med gigantiske, motoriserte figurer som paraderer gjennom byen. Det er et spennende opptog, som slår an tonen for det fjellet av mennesker som senere begir seg opp trinnene til Girona -katedralen.

Ramon Ramos, direktør for Costa Brava Girona turistkontor, forteller at Fires De Sant Narcis er en flott mulighet til å oppleve katalansk kultur til fulle og på sitt mest levende.

— Det er en av de største fiestaene i året her i Girona, og vi ønsker alle besøkende velkommen til å bli med oss i en uforglemmelige feiring, sier han.

I nordenden av byens Parc De La Devesa, på et stort åpent område kalt La Copa, er det en scene der forskjellige band spiller hver av de ti kveldene.

Tilskuere kan også nyte et utvalg av varm mat og drikke servert fra boder, lokalt kalt Les Barraques, drevet enten av lokale skoler eller av private som donerer overskuddet til skolene.

Du kan også ta del i de mange gatefestene eller spasere langs de fargerike salgsbodene som kranser gater, parker og torg under Fires De Sant Narcis, og virkelig ta del i den livlige atmosfæren i denne unike festivalen.

Like ved PGA Catalunya

For de som ønsker å spille golfer nær festligheter ligger PGA Catalunya Resort like i nærheten. Banen regnes som en av de 100 beste i verden, og konkurrerer jevnlig om å gå til topps i kåringer av Spanias beste gholfbaner.

I tillegg har du velholdte Golf Girona, som med sin gode layout er en svært hyggelig bare for kresne golfere. En kort 40-minutters kjøretur nord for Girona finner du Torremirona Golf Club og Club de Golf Peralada.

Begge kan skilte med enestående baner, som er en solid test for spillere på alle nivåer. Og som dessuten byr på fantastisk utsikt over Pyreneene.

Girona ligger en time nord for Barcelona, og er lett tilgjengelig takket være Girona-Costa Brava lufthavn. Regionen huser mange anerkjente golfanlegg, kulturelle og historiske attraksjoner samt tilbyd et bredt utvalg av komfortable overnattingsmuligheter.

Se også:
Golf Costa Brava
Turisme Costa Brava

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.