Foto: Faksimile Twitter

Etter åtte hull og tre over par for dagen spaserte Espen Kofstad ut av Open d'Italia. Han bekrefter det er den samme ryggskaden som er kommet tilbake. Man han blir bra igjen.

(Oppdatert 21. september)

Espen Kofstad letter på sløret om hvorfor han måtte trekk seg under siste runde av Open d’Italia:

— For dere som lurer: det går bra, jeg blir bra, disse turneringene var en test, ja det er ryggen, ja det er vondt, men det løser seg, skriver han på sin Facebook-profil.


I følge velinformerte kilder sa Espen Kofstad før returen til europatouren i KLM Open forrige uke at om ikke ryggen holder denne gangen, så legger han opp.

Søndag ble det bare åtte hull, og tre over for dagen, før 28-åringen ruslet av banen i Milano med det, som etter alle solemerker, er den samme ryggksaden.

«Jeg gikk bare av banen, med det samme problemet. Klarer visst ikke å løse dette, snakkes senere», skrev Losby-spilleren på sin Twitter-profil rundt lunsjtider søndag.

Espen Kofstad har ikke besvart Golferen.no sine henvendelser.

Se også: Leaderboard fra Milano

Les også:


Runde 3: «Det kommer en lav runde snart!»

Espen Kofstad har to solide 69-runder og én 70-runde under beltet i  Open d’Italia. Det plasserer ham pent i feltet før siste runde. Men nå vil han gjerne ha en lav runde snart …

Selv om ikke det ble så mye moving lørdag, er Espen Koftsad tross alt ganske fornøyd.

— Jada, under par er jo alltid bra, så kan ikke klage. Det er bare å holde koken, så kommer det en lav runde snart, oppsummerer Losby-spilleren lørdagens to under par 70-runde, som gir han delt 41-plass med -8, ni slag bak ledetrioen Jens Fahrbring fra Sverige, Martin Kaymer fra Tyskland og franske Romain Wattel. 

Lørdag hadde Kofstad fire birdier og to bogeyer, fordelt med halvparten på hver side av banen.

— Er bare å være tålmodig, så kommer den, svarer han på spørsmålet om når han tror den lave runden kommer.

Hilser til Tutta

Det er ingen tv-dekning fra Solheim Cup i Italia, og også dårlig med nyheter ellers fra turneringen i Tyskland. Kofstad blir glad når Golferen.no kan informere ham om stillingen lørdag, og om Suzann Pettersen og Charlie Hulls fantastiske fourball, der de gikk fra å være 4 ned med sju hull igjen til å vinne 1 opp.

— Nei har ikke fått sett på, ingenting på tv her … men det er jo sykt bra, jubler han over landslagkollegaens prestasjoner. 

— Herlig! Greit å være foran før siste dagen, håper på seier! sier han om 8-5 til Europa før søndagens spill.


Runde 2: Kofstad pent plassert før helgespillet

Espen Kofstad har to solide tre under par 69-runde under beltet i  Open d’Italia. Det plasserer ham pent i feltet før helgespillet tar til.

Det var først etter birdie på hull 14, og så på hull 16, at vi som fulgte Espen Kofstad fredag ettermiddag kunne puste noe lettere. Med seks under par etter to runder, klarte 28-åringen cutten med to slags margin.

— Du gjorde det jo litt spennende på slutten. Men du ser ut til å være tryggheten selv. Føles det bra det hele? 

— Det blir jo fort sånn når cutten er på 4 eller 5 under, og grenene er tråkket opp. Men det føles fint,  6 under er jo bra, oppsummer Kofstad fredagen for Golferen.no.

Dermed er han sikret fire runder også denne turneringsuken. og han har plass i kommende ukes Porsche European Open i Tyskland. Uken deretter spilles storturneringen Alfred Dunhill Links Championship på Carnoustie, Kingsbarns og St. Andrews Old Course

— Jeg tviler på om jeg kommer med i Dunhill. Og det er for tidlig å se om jeg kommer med i Portugal (15.-18. otober) og Hongkong (22.-25- oktober), sier han om turneringsprogrammet videre utover høsten.

Men først skal Open d’Italia spilles ferdig. Lørdag starter Losby-spilleren klokken 9.30. Med -6 er han fire slag fra topp-10 og sju slag bak den skandinaviske lederduoen Jens Fahrbring fra Sverige og Lucas Bjerregaard fra Danmark.


Runde 1: Kofstad må venne seg til å konkurrere igjen

Espen Kofstad åpnet Open d’Italia med en solid tre under par 69-runde. Det plasserer ham pent i feltet før fredagens andrerunde.

— Dagen var steady den, spiller fortsatt solid og føler meg ok, forteller Espen Kofstad til Golferen.no fra Milano.

Det ble en bra runde med fem birdier og to bogeyer, der den første kom allerede på hans åpningshull torsdag, hull 10.

Den nye svingen, som han måtte legge om til av hensyn til ryggen, fungerer godt, og i tillegg til å holde seg frisk, er  tilvenningen til konkurransemodus det viktigste for 28-åringen. 

 — Konkurransegolf er jo litt annerledes, men det er en del av prosessen, sier Kofstad om det å være tilbake i tourmiljøet igjen.

Tre under par, 69, gir delt 35.-plass. Cutstreken ser ut til å havne på -2, og Nicolas Colseaerts fra Belgia leder på -9. Kofstad starter sin andrerunde klokken 14.10 fredag.