Bilder fra Norwegian Challenge på Losby Golfklubb søndag 11. august 2013. Foto: Benjamin A. Ward / NGF

Espen Kofstad leverte onsdag årets beste, norske golfnyhet: Han er nesten fullt restituert etter ryggskaden! Endrede regler gjør at han kan være tilbake allerede i september.

— Sånn som det ser ut nå, kan jeg være tilbake til KLM Open i Nederland i september, forteller en glad Espen Kofstad til Golferen.no.

Det er endringer i europatourens innviklede system for medisinsk fritak som gjør det mulig for 28-åringen å komme tilbake tidligere etter ryggskaden han fikk i februar.

Les også: Kofstad i trening igjen

Før var det slik at en sykemeldt spiller ikke kunne komme tilbake på touren før neste sesong uten å miste kategorien sin.

Nå er regelen endret slik at han kan komme tilbake etter et visst antall turneringer, og likevel være sikret samme kategori neste sesong uansett hvordan det går i turneringene han har spilt i mellomtiden.

— Reglene endres hele tiden, og det er umulig å forstå dem. Jeg lærer noe nytt hver gang jeg snakker med manageren min, flirer en fornøyd Kofstad.

 

Simulerer konkurranse

Reglene er imidlertid ikke snillere enn at Kofstad ikke en gang har lov å spille klubbturnering før første turnering etter sykemeldingen.

For å likevel skaffe seg konkurranselignende oppladning, vil han fremover legge opp treningen så likt konkurranseforhold som mulig.

— Gjennom tre-fire uker vil jeg spille fire runder på fire dager på Bogstad, så ta en fridag, deretter lett trening på Borre, og så samme prosedyre neste uke igjen, forklarer Kofstad.

Målet er at treningsopplegget både skal få ham i konkurransemodus og gi tilbakemelding på at kroppen virkelig klarer hardkjøret igjen.

Svingen er lagt om for at ryggen skal få mindre belastning når han svinger for fullt, og dermed unngå at skadene fortsetter å forfølge ham.

 

Showturnering med Joel Sjöholm

— Jeg har god tid, jeg har jo en lang karriere foran meg, sier Kofstad, som gleder seg enormt til å komme tilbake på touren igjen.

Før det skal han imidlertid gjennomføre sine oppgaver som ambassadør for Made in Denmark-turneringen i august.

Mandag 3. august er han vert for en turnering på Hills Golfklubb i Gøteborg (se bilde) sammen med Joel Sjöholm. Det spilles tomannsscramble, og hvert lag skal bestå av én person under 21 og én over.

Turneringen er åpen for alle, så er du i Gøteborg og har lyst på en morsom golfdag, er det bare å melde sin interesse til info@hilsgolfclub.se.

— Joel og jeg er gode kompiser, så dette blir gøy. Jeg forsøkte å få det til i Norge, men Hills GK la alt i å få dette hos seg, avslutter en Espen Kofstad som inderlig håper å være tilbake på tour 10. september.

Se også: Terminliste European Tour