Gregory (12) går for greenen på par-4-hullet!

GÅR FOR GREENEN: Med 170 meter til flagget tok Gregory Lim Solhaug fra Larvik sjansen fra utslaget, og gikk for greenen på par-4-hullet. Det endte i en hyggelig birdie. Foto: Pål A. Næss

— La barna score, tenkte Morten Hagen. Og satte opp en egen turnering på Vestfold GK der det haglet med birdier. Og der vinneren kom inn på par.

— Ideen fikk jeg etter å ha vært med sønnen min på turnering der banen var satt opp så vanskelig at de kom hjem med høye scorer.

— Da ble opplevelsen av å spille turnering mye mer kjedelig enn det burde vært, sier den tidligere tourspilleren.

En søndag i juni arrangerte han derfor kortbaneturnering for spillere i alderen sju til 13 år på hjemmeklubben Vestfold.

EN GLAD GUTT: Det skortet ikke på humøret og engasjementet hos deltakerne i Morten Hagens barneturnering, som var lagt opp mest mulig som en turnering slik proffene opplever det. Foto: Pål A. Næss

EN GLAD GUTT: Det skortet ikke på humøret og engasjementet hos deltakerne i Morten Hagens barneturnering, som var lagt opp mest mulig som en turnering slik proffene opplever det. Foto: Pål A. Næss

Birdie-jakt

Banen ble satt opp med korte hull slik at de med mest erfaring skulle få mulighet til å score. Birdie-jakten startet allerede på hull 1 med et par-4-hull på 170 meter.

Hele banen barna spilte var satt opp på samme måte, slik at også de yngste kunne få mulighet til å oppleve å spille for par, kanskje plukke med seg birdie eller en sjelden eagle.

ENDELIG PAR: Vetle Rydningen kunne juble for par på det siste hullet. Foto: Pål A. Næss

ENDELIG PAR: Vetle Rydningen kunne juble for par på det siste hullet. Foto: Pål A. Næss


Vestfolds hovedbane ble satt opp med par-4-hull fra 170 meter, og par-5-hull fra 280 til 300 meter. Par-3-hullene var også kortet ned.

I tillegg ble korthullsbanen satt opp med ni korte par-3-hull med store kopper. Der kunne nybegynnerne få mulighet til å få en fin score.

 

Uten handicap

Turneringen ble spilt uten handicap, og med maksimalt ti slag per hull.

— Tanker var å gjøre turneringen mest mulig lik slik golf spilles på høyt nivå, sier Hagen.

De rundt 25 spillerne, og deres foreldre, takket for en fin dag på golfbanen der alle fikk premie. Og der det måtte omspill til for å kåre vinneren!

Både Gregory Lim Solhaug fra Larvik GK og Sander Blikom Hagen fra Vestfold GK kom inn på par, og de to ungguttene måtte ut i omspill på hull 9.

Mens foreldre og øvrige spillere dannet et solid publikum rundt greenen, fikk spillerne kjenne på kroppen hvordan eliteturneringer avgjøres.

— Tanken var å gjøre dette mest mulig likt en eliteturnering. Jeg vet at det er en ny og positiv opplevelse også hos de yngste, sier Hagen.

 

Seier til Solhaug

Gregory Lim Solhaug fikset seieren i omspillet, i vissheten om at han var den aller første vinneren av en turnering av dette slaget på Vestfold.

— Jeg vet at Oslo GK gjør noe tilsvarende, og vi i Vestfold kommer til å fortsette neste år, fortsetter Hagen.

— Dette er en turnering vi skal bygge opp. Det er viktig at også de unge får følelsen av å gå av med en bra score, sier Hagen, som poengterer at det er fullt mulig å gjennomføre.

PÅ PAR: Sander Blikom Hagen gikk sin aller første runde på par, men tapte knepent i omspill. Foto: Pål A. Næss

PÅ PAR: Sander Blikom Hagen gikk sin aller første runde på par, men tapte knepent i omspill. Foto: Pål A. Næss


Banen ble satt opp kvelden før turneringen ved at det ble klippet nye utslagssteder lenger fram.

— Under selve turneringen var foreldre veldig velvillig til å hjelpe de minste. Det er helt sikkert mulig å utvikle videre, men jeg synes dette var en bra debut, avslutter ex-tourspiller Morten Hagen.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour/European Tour :U.S. Open med Viktor Hovland (17. -20. september)

  European Tour: Open de Portugal (17. -20. september)

  Challenge Tour: Open de Portugal med Kristian Krogh, Espen Kofstad og Elias Bertheussen (17. -20. september)

  Nordic League: Ledreborg Palace Golf Masters   med Aksel Olsen, Jarand Arnøy, Sebastian Eidsæther Syr og Alexander Settemsdal (a) (16.-18. september)

  Elite Herrer: Garmin Norgescup 4 Hauger GK   (19.-20. september)

  LET: Lacoste Ladies Open de France  med Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Karoline Lund  (17. -19. september)

  LET Access Series: Amundi Czech Ladies Challenge  med Maiken Bing Paulsen  (16. -18. september)

  Elite Damer: Garmin Norgescup 4 Hauger GK   (19.-20. september

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×