Fornøyd Kofstad fikk nest beste europatour-resultat

TANGERTE NEST BESTE RESULTAT: For femte gang i karrieren kom Espen Kofstad på tolvteplass i en europaturnering. Som best har han en åttedenplass fra Open de Espana i 2013. Foto: Jan E. Espelid

Espen Kofstad viste klasse med sin sterke tre under par 69-runde finaeldagen av europaturneringen på Himmerland-banen. Og endte på delt tolvteplass for fjerde gang i europatour-karrieren. Kristian Krogh ble delt 60 med +4 etter en én over par 72-runde.

Selv ikke en kort, misset putt på hull 18, som ville gitt ham åttendeplass og tangering av beste europatour-resultat om den hadde ramlet i, kunne legge noen demper på humøret til 33-åringen fra Oslo GK.

Espen Kofstad var et eneste stort smil etter de fire rundene, og føler at han virkelig er på riktig vei igjen, forteller han til Golferen:

— Jeg er veldig veldig fornøyd! Det er deilig å se at jeg jobber med de riktige tingene, som er det samme vanlige jeg har jobbet med hele tiden. Jeg har fått trent jevnt og bra en periode nå, og kjenner hvor mye det hjelper.

Søndagen begynte forsiktig med åtte par på front-nine samt én birdie, som kom på hull 8. Mens de siste ni ble et fyrverkeri med en sterk birdie etter supert innspill fra vanskelig posisjon på hull 14.

Stadionhullet framfor noen i europeisk golf, 117 meter lange Himmerland Hill, endte i vill jubel fra det flere tusen hoder store publikummet på de naturlige tribunene etter Kofstads utslag til to meter, og sikker birdie.

Det påfølgende hullet løste han, som en av de få, på den smarte måten: Et jern fram til bakketoppen og full wedge derfra. Og tap-in birdie.

Den delte tolvteplassen ble belønnet med et tilskudd på 462.000 kroner (47.475 euro) inn på kontoen.

Kristian Krogh avsluttet Made in Denmark med en runde som inneholdt tre birdier og fire bogeyer. Den delte 60.-plassen på fire over par ble belønnet med 80.000 kroner (8250 euro).

Østerrikeren Bernd Wiesberger tok sin femte europatour-seier i en jevn duell mot den skotske rookien Robert MacIntyre, som tok sin andre andreplass hittil i år.

Europatouren fortsetter torsdag med matchturneringen Belgian Knockout med Espen Kofstad, Kristian Krogh og Kristoffer Reitan på startlisten.

Se også: Resultater fra Himmerland


Runde 3: Nærmer seg toppkampen

69-runden lørdag førte Espen Kofstad tilbake i toppkampen etter en litt halvslapp andrerunde fredag.

Med -4 totalt ligger 31-åringen fra Oslo på delt ellevteplass før søndagens alvor starter med utslag klokken 11.35 i gruppe med Scott Jamieson fra Skottland.

Østerrikeren Bernd Wiesberger leder på -9, ett slag foran skotten Robert MacIntyre. Mens Espen Kofstad er beste skandinav før søndagens finale.

Kristian Krogh, som delte 21.-plassen med Kofstad etter to dager, hadde derimot en tung dag på jobben. Med tre bogeyer og én dobbelbogey ble det 76 slag på kortet, og et fall til delt 62.-plass på resultatlisten.


Runde 2: Kofstad og Krogh klarte cutten

Det er på plussiden at halvparten av nordmennene klarte europatour-cutten i Made in Denmark på Himmerland-anlegget i Nord-Jylland.

Med to under par ligger Oslo-spiller Espen Kofstad og Drammen-spiller Kristian Krogh seks slag bak ledende Matthias Schwab.

Østerrikeren har ett slag å gå på til spanjolen Alejandro Canizares og Romain Langasque.

Kristoffer Reitan opplevde en nedtur med fire bogeyer fra hull 8 til 18, som sendte ham ut av turneringen med +2, ett slag over cutgrensen. Oslospilleren hadde også to hver av birdie og bogey fra hull 1 til 7.

For Elias Bertheussen ble en trippeblbogey på hull 18 bøygen etter fire hver av birdie og bogey fra hull 6 til 17. Trønderen endte på +4, som var tre slag over cutgrensen.


Runde 1: Nordmenn i toppkamp

Det er ikke ofte vi opplever tre nordmenn i toppkamp i en turnering på European Tour. Forhåpentligvis varer nordmennenes framgang inn i helgen, og helt fram til finalerunden søndag.

Espen Kofstad hadde den met stabile runden av de to best plasserte nordmennene, som tok kvelden på delt tolvteplass.

Tredje beste nordmann, Kristoffer Reitan, hadde en bogeyfri dag krydret med birdier på hullene 9 og 14, som plasser Oslo-spilleren som delt 30.-mann med -2.

Elias Bertheussen kan si seg tålelig fornøyd med sin europatour-debut. Bortsett fra en lei trippelbogey på hull 2, hadde trønderen en grei runde, som ellers inneholdt fire birdier, to bogeyer og elleve par for +1 og delt 86.-plass. Cutgrensen ser ut til å havne ett eller to slag under par.

Tetplassen deles av Alejandro Canizares fra Spania, Edoardo Molinari fra Italia og de tre engelskmennene Matthew Southgate, Paul Waring og Tom Murray.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.