Håndleddet skapte problemer for Espen Kofstad i 2016. Til tross for en god start på årets to første europaturneringer, må Oslo-golferen opereres.

Det var kjempegode nyheter da kirurgen i Oslo sa at jeg bare måtte ta det piano i seks til åtte uker. Da kan jeg fortsatt ha igjen mye av sesongen når jeg kommer tilbake, sier en lettet Kofstad i en pressemelding fra Norges Golfforbund.

Sommeren 2016 fikk Kofstad smerter i håndleddet like etter lag-NM på hjemmebane i Oslo. Han  spilte så OL i Rio med teipet håndledd,  men fortsatte å slite med håndleddet utover høstsesongen.

Rolex Trophy i Sveits uken etter OL måtte 29-åringen trekke seg etter bare ni hull. Mens det i Kazakhstan Open halvannen måned senere tok 60 hull før håndleddet igjen sa stopp.

Ble skadet på snowboard

I følge Norsk Golf stammer Kofstads håndleddsproblemer opprinnelig fra snowboardkjøring i barndommen. Det er et nesten 20 år gammelt brudd som ikke har grodd riktig.

Symptomene han har hatt de siste månedene har vært sammenlignbare med en såkalt TFCC-skade, det vil si en skade i triangulærbruskkomplekset; brusken og bindevevsbåndene som forbinder underarmsbena med hverandre og det ene underarmsbenet med selve hånden, skriver Norsk Golf videre.

Tidligere har Kofstad slitt med en dårlig rygg, som siden 2012 har ført til flere turneringspauser. Se også Kofstads profil på europatourens hjemmeside.