Etter en avslutning på to under par, 70, ble det til slutt delt 20.-plass for Espen Kofstad i comebacket på europatouren. En plassering han er godt fornøyd med.

Kofstad avsluttet Alfred Dunhill Championship i den sørafrikanske villmarken med fem birdier og én hver av bogey og dobbelbogey på kortet.

— Turneringen var OK den. Mye bra og litt mange feil. Men sånn er golf, svarer oslospilleren når Golferen ber ham oppsummere den første turneringen på europatouren siden skade satte ham halvannen måneds turneringspause i februar i år.

DET MEST POSITIVE I SISTE RUNDE SKJEDDE FRA HULL 12 TIL 15 med fire birdier på rad. Det ga godt utslag i plasseringen på resulatatavlen, og bidro til 123.000 kroner (13,720 euro) i pengepremie for 20.-plassen. Som sikkert kommer godt med nå når julen står for døren.

Artikkelen fortsetter under bildet

espen-kofstad-scorekort-r4

Kofstad kommer ikke med i Hongkong

— Ja, nå er det hjem til jul, sier Kofstad, som ikke kommer med i neste ukes Hong Kong Open, der er han er nummer 23 på ventelisten fire dager før turneringsstart.

PÅ MINUSSUDEN KOMMER AT OGSÅ RUNDE FIRE inneholdt dobbelbogey, den fjerde for turneringen. Sammen med seks bogeyer utgjorde det 14 tapte slag til banen i løpet av de fire rundene.

Også neste turnering for Kofstad blir i Sør-Afrika, i SA Open som spilles på Glendower Golf Club i Ekurhuleni (tidligere East Rand) 9. til 12. januar.

Hjemmespiller Brandon Stone, som for øvrig er titteforsvarer i SA Open, tok sin andre europatour-seier med -22, hele sju slag foran landsmann Richard Sterne. Som igjen var to slag foran den unge belgieren Thomas Detry

Se også: Resultater Alfred Dunhill Championship


Runde 3: Fem under par 67-runde

Hvilken lørdag det ble for Norge på europatouren! Med to eagler, tre birdier og én dobbelbogey avanserte Kofstad 33 plasseringer. Her forteller han hvordan han spilte eagle-hullene.

Espen Kofstad visste virkelig å utnytte moving day denne lørdagen på Leopard Creek Golf Club på grensen til Krugerparken i Sør-Afrika.

Tre birdier på rad fra hull 5 til 7 slo an tonen for en strålende norsk lørdag. En dobbelbogey etter dårlig leie på hull 9 kunne ikke ødelegge dagen, som ble fullbrakt med eagle på begge par-5-hullene på back-nine: Hull 13 og 15.

— Jeg var på i to på begge. Jeg var seks meter fra pinnen på hull 13, og to meter fra på hull 15, forteller Kofstad til Golferen fra klubbhuset ved Leopard Creek.

Det er to virkelig tøffe andreslag det er snakk om. Begge greenene er beskyttet av vann, og det er nedoverleie på andreslaget.

JEG SLO DE SLAGENE FINT. Jeg brukte et femmerjern på hull 13, der teen var flyttet fram i dag, og en hybrid på hull 15, fortsetter 29-åringen, som er strålende fornøyd med å kunne spille uten press og med lave skuldre i den første turneringen etter comebacket på europatouren.

—  Det var ganske planke i dag, en flyer på hull 9 bare (som resulterte i dobbelbogey da ballen føk over greenen og i vannet bak, red. anm). Ellers var det veldig bra! avslutter en fornøyd Espen Kofstad.

Kofstad gjorde kjemperykk

Før søndagens runde deler oslospilleren 24.-plassen, 33 plasseringer bedre enn han startet dagen. Rykket kom etter dagens tredje beste runde med fem under par, 67, og -6 totalt.

Artikkelen fortsetter under bildet

kofstad

Det er sørafrikansk dominans i teten med Brandon Stone på -17, tre slag foran landsmennene Charl Schwartzel og Keith Horne samt engelskmannen Chris Hanson.

Rookien Alexander Björk fra Sverige er fortsatt beste skandinav på delt tiendeplass med -8, to slag foran Espen Kofstad.

 


Runde 2: Tre sene birdier sikret helgespill

Tre birdier på de siste fire hullene gjorde at Espen Kofstad slipper å reise tomhendt hjem fra returen til euopatouren på Leopard Creek Golf Club i Sør-Afrika.

Birdie på hull 15. Birdie på hull 17. Birdie på hull 18. Dermed var det som lenge så ut som en mørk, siste dag omgjort til en runde som sikret helgespill og lønn denne uken for Kofstad.

Med +1 for dagen og -1 totalt kom oslospilleren seg videre til de to siste rundene akkurat på grensen på delt 57.-plass.  Men det var altså bare såvidt, og ikke noe som virket mulig etter 12 spilte hull.

PAR 3-HULLET NED BAKKEN HADDE AKKURAT GITT Kofstad dagens andre dobbelbogey. Før det hadde han gjort tre bogeyer samt en dobbelbogey til på hull 9. Birdier på hullene 1, 2 og 6 reduserte blødningen til fire over par for dagen etter 12 hull.

Artikkelen fortsetter under bildet

espen-kofstad-scorekort-r2

Som i Q-School-finalen for to uker siden hadde Kofstad altså nok en gang marginene på sin side. Lørdag og søndag kan han derfor senke skuldrene og bare konsentrere seg om å ha det hyggelig i den vakre naturen i Malelane, 400 kilometer øst for Johannesburg.

LØRDAG STARTER KOFSTAD SIN TREDJE RUNDE KLOKKEN 6.32 NORSK TID

Sørafrikanske Brandon Stone leder på -11, ett slag foran tittelforsvarer Charl Schwartzel og nordengelske Chris Hanson. Svenske Alexander Björk er beste skandinav på delt sjetteplass med -8.

 


Runde 1: Anstendig to under par 70-åpning

Espen Kofstads retur til euopatouren ble innledet med to under par, 70, i turneringen på Leopard Creek Golf Club ved Krugerparken i Sør-Afrika.

For Kofstad var det viktig å vise at nivået hans fortsatt holder europatour-standard. Med fire birdier og to bogeyer er han greit med på en foreløpig delt 31.-plass.

Scoren -2 er fire slag bak lederduoen Paul Dunne fra Irland og Sør-Afrikas tittelforsvarer Charl Schwartzel.

I den grad noe skulle bekymre Kofstad etter åpningsrunden må det være litt irriterende at han startet og avsluttet dagen med bogeyer: På hull 10, som var han første, og på hull 9, som var hans siste.

Mellom dette var birdiene spredd ut på hullene 11, 18, 1 og 2. De tre siste birdiene kom altså på rekke og rad.

På fredag starter Kofstad på hull 1 allerede klokken 6.00 norsk tid, som er klokken 7.00 lokal tid.

 


Før turneringen: Blir moro å komme tilbake

Espen Kofstad er tilbake på euopatouren, og begynner sesongen i Alfred Dunhill Championship på vakre Leopard Creek Golf Club ved Krugerparken i Sør-Afrika.

For Kofstad blir det fjerde gang han deltar i europaturneringen på den sørafrikanske forretningsmannen Anton Ruperts private golfbane i villmarken 400 kilometer øst for Johannesburg.

TIDLIGERE HAR KOFSTAD DELT 14.-PLASS for to år siden som beste resultat i turneringen, og han medgir at han trives på den flotte banen, designet av Gary Player.

— Jeg liker banen, og treningen går bra. Så det skal bli moro på torsdag! forsikrer han Golferen om tilbakekomsten til europatouren. Som kom etter en dramatisk og spennende avslutning av Q-School for to uker siden.

Fikk du det med deg? Enorm dramatikk da Kofstad sikret europatour-billett

 Aldri 18-hulls treningsrunder for Kofstad

Kofstad
TILBAKE PÅ LEOPARD CREEK: Espen Kofstad åpner sesongen på europatouren med Alfred Dunhill Championship for fjerde gang. Her på hull 15 på Leopard Creek under en treningsrunde før turneringen i 2014. Foto: Privat

— Formen er OK den. Spillet føles bra og det er deilig å være ute her igjen, fortsetter 29-åringen fra Oslo Golfklubb.

— Jeg spilte ni hull i dag tidlig (tirsdag) klokken 8.00. Og skal spille ni hull igjen i morgen klokken 7.30.

— Du spiller nesten aldri 18 hulls treningsrunder. Er det noen spesiell grunn til det? undrer vi.

DET ER EGENTLIG LITT FORSKJELLIG.  Jeg liker å trene og spille hvis jeg kan. Da blir ikke dagene så lange, som de gjør dersom jeg bare spiller eller bare trener en dag, forklarer Kofstad.

Da Golferen har kontakt med ham er han midt i en treningsøkt etter de ni hullene om morgenen. Men er det noe spesielt han trener på nå to uker før europatour-comebacket?

NEI, IKKE NOE SPESIELT, bare det vanlige. Som vil si å slå fine slag, og trene masse putting og chipping, avslutter Espen Kofstad.

Alfred Dunhill Championship spilles torsdag til søndag, med en prispott på 10,9 millioner kroner (1,2 millioner euro). Vinneren får en sjekk på 2,5 millioner kroner (270.000 euro).

Torsdag starter Kofstad på hull 10 klokken 11. 00 norsk tid i gruppe med sørafrikanerne Oliver Bekker og Ulrich van den Berg.