Foto: Nike

Med en avsluttende fire over par 76-runde fikk kritikerne vann på mølla i Woods retur til konkurransegolf i Hero World Challenge. Tross mange gode slag; feilene er for mange og dominerende.

Etter forestillingen Tiger Woods leverte på Bahamas er det bare å slå fast at kritikerne nok fikk mer rett enn de innbitte Tiger-tilhengerne.

Hovedpersonen og apparatet rundt ham er ikke enig, selv om også hovedpersonen innrømmet at feilene var for mange og overskygget magien han også viste på Albany-banen.

WOODS INNSER AT RETUR TIL REGULÆRT SPILL på PGA Tour etter 16 måneders fravær og flere ryggoperasjoner nok ikke er så realistisk eller nært forestående som han hadde trodd og håpet. Samtidig er ikke 40-åringen i tvil om at han kommer til å få flere sjanser.

— Jeg synes det var en fantastisk uke å komme tilbake og spille igjen, og å konkurrere og spille mot noen av de beste spillerne i verden. Dessverre gjorde jeg mange feil denne uken. Ja, jeg gjorde mange birdier, det var flott. Men jeg hadde to sjuere på kortet i dag, og det kan man ikke ha her ute, sa Woods etter å ha signert for fire under par totalt, som ga han 15.-plass blant de 18 deltakerne i feltet. 

At potensialet fortsatt er der vises i de 24 birdiene Woods satte de fire dagene, flere enn noen andre av verdensstjernene i feltet. Men når feilene florerer er det vanskelig å finne tegn på potensiell storhet fra Woods framover.

Glad for å ha Tiger Woods tilbake

Uansett hva spådommene for 2017-sesongen til Woods sier, er det ingen tvil om golfsamfunnet er glad for at deres kanskje største ikon er å finne på fairwayene og greenene igjen.

I FØLGE EKSPERTEN SER SVINGEN HANS UT TIL Å VÆRE KOMPAKT og effektiv, mens nærspillet var oppmuntrende skarpt. Men samtidig stilles det spørsmålstegn ved hans fysiske form. På Albany-banen viste han tydelige tegn på å bli sliten .

Avslutningen av de fire rundene var vesentlig svakere enn de første ni: Seks over par på back nine mot ti under par på front nine taler sitt tydelige språk.

— Jeg trodde jeg hadde en virkelig god sjanse til å spille bra denne uken. Jeg viste noen gode tegn på det. Jeg tok noen dårlige avgjørelser. Jeg slo ballen til feil sted. For å være ærlig, så føles det litt rart å ikke være i en golfbil. Det å kunne bruke beina igjen, og å kunne fokusere over lang tid, det er det jeg har savnet i halvannet år, oppsummerer Tiger.

Hideki Matsuyama fra Japan vant Hero World Challenge på -18, to slag foran Henrik Stenson.

Se også: Resultater fra Bahamas


Strålende andrerunde, mer tvilsom tredje

Etter en svak avslutning av første runde har Woods fått opp dampen i Hero World Challenge. Med andrerunde på 65 slag og tredjerunde på 70 er han med før finalen.

Skal Bahamas-turneringen likevel bli et Tiger Woods-comeback verdt å huske, og som gir løfter om at karrieren langt fra er slutt for 40-åringen?

En bogeyfri andrerunde med sju birdier taler for det. Første runde, og tredjerunden lørdag får oss fortsatt til å stille spørsmålstegn ved Woods form.

Også lørdag hadde han sju birdier. Men når tre bogeyer og én dobbelbogey, hans tredje for turneringen, også tas med i vurderingen blir totalinntrykket litt mindre imponerende med tanke på fremtiden.

Topp-10 før siste runde er selvfølgelig noe å ta med seg. Men tross alt er det bare 18 spillere med i hans egen invitasjonsturnering på Bahamas.  Og tross alt er han med -8 hele elleve slag bak ledende Hideki Matsuyama. 

 


Åpningsrunden: Glitret i åtte hull

En stakket stund var det god, gammel Tiger-mania i golfverden, og sosiale medier glødet under første dag av Hero World Challenge. Men så ble det kjøligere.

Twitter var preget av ekstase da Tiger Woods kittet i en birdie allerede på hull 3 i Albany på Bahamas.

Det sosiale nettstedet gikk nærmest amok da han fulgte opp med tre strake birdier på rad fra hull 6. Mens temperaturen sank noe etter bogey på hull 9 etter et krevende innspill.

På de siste ni gikk luften for alvor ut av ballongen da driveren begynte å svikte turneringens vert. Ikke akkurat noe ukjent Woods-fenomen.

Det resulterte i to dobbelbogeyer på turneringens tre siste hull for rundescoren én over par, 73, og nest siste plass i det 18 mann store feltet.

Tiger Woods positiv etterpå

Selv om han avsluttet med dobbelbogey, var det en positiv Tiger som møtte pressen etter runden.

— Det føltes godt å kjenne adrenalinsus gjennom systemet igjen. Det er en stund siden sist. Å stå på første tee igjen og prøve å holde seg avslappet, for å kontrollere det og få den følelsen hvor jeg spiller best, var herlig. Jeg fikk til det ganske kjapt, sier Woods.

JB Holmes leder Hero World Challenge etter en åpning på åtte under par, 64.