Kofstad ladet opp til 2016 med Karibia-cruise

HÅPER PÅ TO TURNERINGER: Espen Kofstad er førstereserve til ukas SA Open, men har plass i neste ukes felt i Jo'burg Open. Foto: Jan E. Espelid

Espen Kofstad har landet i Johannesburg til det som forhåpentligvis blir to turneringer i Sør-Afrika. Han spilte romjulsgolf i Karibia, og spilte bra, forteller han.

— Jeg håper jeg kommer med i SA Open, forteller Espen Kofstad til Golferen.no når vi får tak i han like etter landing i Johannesburg tirsdag morgen.

— Jeg spilte ok i Karibien i juleferien, vi var på masse øyer på cruise, så formen er vel grei, fortsetter Kofstad, som i skrivende stund er førstereserve til en plass i feltet i verdens nest eldste, åpne golfmesterskap.

— Litt frokost nå, så bort på banen for ni hull og litt trening, fortsetter Norges eneste europatourspiller på herresiden.

Følger Willetts eksempel

Ryggproblemene Kofstad har hatt i flere år er for tiden i sjakk, og han planlegger å legge opp sesongen i sekvenser der han spiller to uker turnering, og og så tar to uker fri.

Det er akkurat samme sesongopplegg som teamkompis hos manager Chubby Chandler, Danny Willett. Engelskmannen  sliter med samme skade som Kofstad, men holdt ryggen i sjakk, og ble nummer fem i Race to Dubai i fjor med sitt To uker på to uker av-opplegg .

—Det blir noe sånt ja. Men det er litt vanskelig å si med rankingen min akkurat nå, sier Kofstad, som er blitt oslospiller siden forrige sesong.

Høyst sannsynlig kommer 28-åringen med i  ukens turnering på Glendower GC, det skjer nesten aldri at ikke minst én reserve kommer med i en europaturnering. Det blir i så fall på en bane han kjenner fra før.

—  Jeg var her i fjor. Men roughen er visstnok annerledes i år. Så da blir det jo en ny bane, nesten …

Dersom Kofstad likevel ikke skulle få plass i Johannesburg denne uken, så er han uansett sikret plass i feltet i neste ukes Jo’burg Open på Royal Johannesburg & Kensington GC. Også det en gammel kjenning, bare 6 kilometer borti veien.

Se også: Livescoring fra Glendower

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  R&A The Open 2o22: Final Qualifying med Jarand Arnøy, Markus Braadlie  og Espen Kofstad ((Fairmont St. Andrews 28. juni)

  PGA Tour:  John Deere Classic   (3o. juni -3.  juli)

  Korn Ferry Tour:  The Ascendant presented by Blue  med Kristoffer Ventura ((3o. juni -3.  juli)

   DP World Tour: Horizon Irish Open med Espen Kofstad  ((3o. juni -3.  juli)

  Challenge Tour:  Italian Challenge Open  med Kristian Krogh, Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (3o. juni -3.  juli)

  Ladies European Tour: : Amundi German Masters  med Marianne Skarpnord,  Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forsland og Karoline Lund (3o. juni -3.  juli)

  LET Acess Seris: Golf Saint Omer med Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,  , Stina Resen og Celine Karlung  ( (3o. juni -2.  juli)

  Nordic League: PGA Championship Landeryd Masters  med seks nordmenn ( (29. juni -2.  juli)

  Amatør:  DIAC 2022  med Casper Bjurhult Kennedy, Tom Røed Karlsen og Henrik Heyerdah (28. juni – 1. juli)

  Junior:  Stenson Sunesson Junior Challenge  med Leo Hirukawa Aaraas (28. juni)

  NGF-turneringer:  Lag NM Junior 1. og 2. Divisjon    (29. juni -2.  juli)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×