Espen Kofstad har landet i Johannesburg til det som forhåpentligvis blir to turneringer i Sør-Afrika. Han spilte romjulsgolf i Karibia, og spilte bra, forteller han.

— Jeg håper jeg kommer med i SA Open, forteller Espen Kofstad til Golferen.no når vi får tak i han like etter landing i Johannesburg tirsdag morgen.

— Jeg spilte ok i Karibien i juleferien, vi var på masse øyer på cruise, så formen er vel grei, fortsetter Kofstad, som i skrivende stund er førstereserve til en plass i feltet i verdens nest eldste, åpne golfmesterskap.

— Litt frokost nå, så bort på banen for ni hull og litt trening, fortsetter Norges eneste europatourspiller på herresiden.

Følger Willetts eksempel

Ryggproblemene Kofstad har hatt i flere år er for tiden i sjakk, og han planlegger å legge opp sesongen i sekvenser der han spiller to uker turnering, og og så tar to uker fri.

Det er akkurat samme sesongopplegg som teamkompis hos manager Chubby Chandler, Danny Willett. Engelskmannen  sliter med samme skade som Kofstad, men holdt ryggen i sjakk, og ble nummer fem i Race to Dubai i fjor med sitt To uker på to uker av-opplegg .

—Det blir noe sånt ja. Men det er litt vanskelig å si med rankingen min akkurat nå, sier Kofstad, som er blitt oslospiller siden forrige sesong.

Høyst sannsynlig kommer 28-åringen med i  ukens turnering på Glendower GC, det skjer nesten aldri at ikke minst én reserve kommer med i en europaturnering. Det blir i så fall på en bane han kjenner fra før.

—  Jeg var her i fjor. Men roughen er visstnok annerledes i år. Så da blir det jo en ny bane, nesten …

Dersom Kofstad likevel ikke skulle få plass i Johannesburg denne uken, så er han uansett sikret plass i feltet i neste ukes Jo’burg Open på Royal Johannesburg & Kensington GC. Også det en gammel kjenning, bare 6 kilometer borti veien.

Se også: Livescoring fra Glendower