Foto: NGF/Ward

Espen Kofstad bytter ut økonomisetene med luksusen på businessklasse på de lange flyturene. Det skyldes ikke at europatour-returen på noen måte har gått ham til hodet. Og ikke koster det ham et øre, heller.
kofstad----heretter-blir-det-businessklasse-

SKAL FLY BUSINESSKLASSE: Espen Kofstad har samlet bonuspoeng gjennom fem sesonger på touren, men aldri tenkt på å bruke dem til oppgraderinger på de lange flygningene. Med ryggporblemene han har hatt skal poengene imidlertid få ben å gå på for å skåne ryggen mest mulig.

kofstad----heretter-blir-det-businessklasse-

ESPEN KOFSTAD
Født: 11. august 1987 i Oslo
Representerer: Losby GK
Sivilstand: Singel
Profesjonell karriere: Ble pro 2010, vant to turneringer samt pengelisten på challengetouren 2012, spilte europatouren 2013, men misset kortet. Skadet fra april 2014 fram til Q-School, der han fikk kortet tilbake etter delt tolvteplass. Debuterte på europatouren igjen med delt fjortendeplass i Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika i desember.

— Men jeg kommer bare til å fly business på langrutene. Jeg har så sykt mange bonuspoeng, som jeg skal bruke på oppgradering. Og det av hensyn til ryggen! sier Espen Kofstad til Golferen.no.

For selv om 27-åringen er tilbake på touren etter ryggskaden, og kom på delt 14.-plass i den første turneringen, må han fortsatt være veldig forsiktig med ryggen.

— Ja, jeg følger et strengt treningsprogram i regi av Mathias (Lillehjem, fystrener hos Olympiatoppen, red. anm.), og jeg må unngå alle former for kompresjon i ryggen, fortsetter Kofstad.

Det betyr at han ikke kan gjøre øvelser som knebøy eller markløft, han kan ikke hoppe eller jogge. Og altså heller ikke sitte for lenge i et flysete.

— Jeg har aldri fløyet businessklasse før, men nå vil jeg bruke poengene til oppgraderinger. Jeg gleder meg til å få sitte i et mer komfortabelt, romsligere sete. Det vil ryggen ha godt av! slår han fast.

Spent på fem turneringer på rad

Nå skal altså bonuspoengene få ben å gå på. Første gang til hans neste turnering, som blir Jo’burg Open i Sør-Afrika i månedsskiftet.

Kofstad kunne også forsøkt å komme med i neste ukes turnering i Thailand, og deretter i India én uke senere.

— Men det er veldig få plasser til europatourspillere i Thailand. Som jo også gjør at svært få (på venteliste) velger å reise dit … men det blir for mye av en gamble å dra dit, mener Kofstad.

Han vil heller ikke reise til India, det blir for langt å dra bare for en uke. Dessuten får den sårbare ryggen kjørt seg skikkelig i ukene etter Jo’burg Open.

— Ja, etter Jo’burg Open blir det to turneringer til i Sør-Afrika, og så Madeira Open. Den må jeg få med meg, for der kan jeg vinne. Og uken etter det spiller jeg i Marokko, den turneringen er jo så stor, forklarer Kofstad, før han etter en liten pause legger til:

— Men jeg vet jo ikke om ryggen tåler fem (turnerings)uker på rad …

Bortsett fra spørsmålstegnet den tidligere så kranglete ryggen utgjør, er Espen Kofstad fornøyd med formen for tiden. Både de korte og lange slagene sitter som de skal.

Fra tirsdag får han også muligheten til å igjen kjenne gress under skosålene. Da reiser han og trener Mark Davies til NGFs treningssenter i Alcaidesa i Spania.

— Espen skal bruke treningsanlegget på Alcaidesa flittig, men banespill skal han trene på Valderrama og San Roque, forteller Mark Davies til Golferen.no.

Se også: Espen Kofstads Facebook-side

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.