Det ble dobbelt så mange bogeyer som birdier på sisterunden av KLM Open for Espen Kofstad: Fire mot to. Med en avslutning på to over par falt han 18 plasseringer på den endelige resultalisten.

Delt 57.-plass til tross, så er Espen Kofstad fornøyd med turneringsuken i Nederland.

— Ja det var ok etter sju måneder ute av turneringslivet, forteller han.

28-åringen venter på bussen til Amsterdams hovedflyplass Schiphol når Golferen får tak i han. Og turen går ikke hjem til Oslo igjen.

— Nei, nå bærer det rett til Milano, sier Losby-spilleren. Der starter den 72. utgaven av Open d’Italia på ærverdige Golf Club Milano på torsdag. Med en nordmann på startstreken, som bare skal fortsette å kose seg over å være tilbake på tour igjen …

KLM Open ble vunnet med -19 av 23-åringen Thomas Pieters fra Belgia, som tok sin andre europatriumf, og det bare tre uker etter den første  i Tsjekkia.

Lee Slattery fra England bommet på en tometersputt på siste hull, som ville gitt ham omspill om sin andre seier på rad etter triumfen i Russland forrige uke.

Se også: Resultater KLM Open 


Runde 3: Lot seg ikke stresse over svak åpning

Til tross for en åpning med dobbelbogey-bogey lot ikke Espen Kofstad seg stresse på lørdagens runde i KLM Open. Han kjempet seg tilbake, og kom inn under par, og ligger på delt 39.-plass.

— Nei, pinnene står så tøft på fronten. Back er mye lettere i denne vinden, forklarer Espen Kofstad de første ni på tre over par etter ytterligere en bogey samt en birdie før runding. På de siste ni hullene ble det fire birdier og resten par.

Det gir Losby-spilleren -6 sammenlagt, og delt 39.-plass før søndagens finalerunde. Og han lover å bare kose seg da også. Vi lurer på hva som har vært den hyggeliste opplevelsen så langt i returen til europatouren:

— Alt! Det har bare vært gøy å være tilbake, slår 28-åringen fast med ettertrykk.

Lee Slattery fra England og Rafael Cabrero-Bello fra Spania leder på -16, ett slag foran skotske Paul Lawrie. Moss og Rygge-medlem Richard Green er delt niendemann med -11.


Runde 2: Kofstad: «Det viktigste er at jeg koser meg!»

Espen Kofstad hadde en strålende andrerunde på fire under par, 66, i KLM Open i Nederland. Med det avanserte han 26 plasseringer til delt 35.-plass før helgespillet.

Dermed klarte Losby-spilleren cutten med tre slags margin i sin retur til europatouren etter åtte måneder på skadelisten.

— Er du helt easy før helgen, eller føler du en anelse press fra deg selv?

— Jeg er easy, koser meg der ute og det er det viktigste, sier Espen Kofstad til Golferen.no like etter at andrerunden er avsluttet.

— Jeg slo bare steady, oppsummerer 28-åringen fredagens runde, der han åpnet litt trøblete med bogey på hull 1 og 5.

Tre bidier på rad fra hull 6 til 8 roet imidlertid nervene. Tre birder til på fire hull på banens siste ni, på hullene 11, 12 og 14, sørget for fire under for dagen og fem under for turneringen.

Det er sju slag bak ledende Søren Kjeldsen, som har ett slag å gå på til Wade Ormsby fra Australia og David Horsey fra England. Moss og Rygge-medlem Richard Green fra Australia ligger for øvrig på delt femteplass med -9, tre slag bak Kjeldsen.

Lørdag starter Kofstad klokken 9.55 i gruppe med engelskmannen Simon Thornton.


Runde 1: Fornøyd Kofstad mestret vinden

Espen Kofstads debut etter åtte måneder på skadelisten står absolutt til godkjent. Han er godt fornøyd med én under par, 69, og er i god posisjon til å klare cutten i KLM Open i Nederland.

— Jeg må si jeg er meget fornøyd i dag. Jeg spilte bra i vinden, og resten kommer av seg selv når jeg setter i gang på ordentlig! lover Espen Kofstad på sin twitterkonto etter åpningsrunden på én under par, 69, på Kennemere-banen ute ved kysten vest for Amsterdam.

Kofstad hadde siste starttid klokken 15.45 torsdag, og fikk kjempe med og mot den stadig kraftigere ettermiddagsvinden, som feide over KLM Open. Totalt ble det fem birdier, to bogeyer og en sur dobbelbogey på hull 9, hans siste for dagen.

Det gir 28-åringen fra Losby GK delt 61.-plass på -1, åtte slag bak tetduoen Wade Ormsby fra Australia og skotten Paul Lawrie. Fredag starter Kofstad klokken 9.45, og kan forhåpentligvis utnytte de normalt enklere vindforholdene tidlig på dagen. I følge yr.no skal det blåse lett bris fra øst på 4-5 sekundmeter mens Kofstad spiller sin andrerunde.


Før turneringen: «Jeg skal bare kose meg»

I januar slo ryggen til Espen Kofstad seg vrang igjen. Denne uken er han nok en gang tilbake på europatouren, nå  med ny sving. Til Golferen.no forteller han at han først og fremst skal kose seg under KLM Open i Nederland.

Golferen.no får tak i Espen Kofstad like etter at han har landet på Schiphol i Amsterdam, en halvtimes biltur øst for linksbanen Kennemer Golf & Country Club . Er det deilig å være tilbake i manesjen? lurer vi.

Hva er realistisk å håpe på i returen? Er du i god nok form allerede til å være med å kjempe der oppe?

— Det er jo veldig deilig! Det skal bli gøy å spille noen turneringer før sesongen er over, sier 28-åringen, som synes det virkelig begynner å funke med den nye svingen han har fått under hovedoppsyn av supertrener Peter Cowen i England.

— Golfspillet mitt på trening er det ingenting å si på, men det gjelder å huske at jeg ikke har spilt turnering på syv-åtte måneder. Så jeg skal bare kose meg, slår Losby-spilleren fast.

Kofstad har hittil kunnet spille to av turneringene i europatourens 2015-sesong. Åpningsturneringen Alfred Dunhill Championship på Leopards Creek i Sør-Afrika endte i en meget hyggelig 14.-plass, som ga 200.000 kroner på kontoen.

Under South African Open andre uken av januar hadde ryggproblemene som holdt ham ute det meste av 2014-sesongen kommet tilbake. Det endte i misset cut etter +5 og altså åtte måneders skadefravær.

Når Kofstad endelig kan gi seg i kast med turneringsspill igjen, er det en bane han kjenner fra 2013-sesongen. Da hadde han 69-66-73-69 for tre under par, 277, som holdt til en pen 22.-plass, hans nest best resultat under hans eneste skadefrie europatour-sesong.

— Er ikke Kennemer en bane der alt dreier seg om å holde ballen i spill? Mye vind å ta hensyn til og derfor viktig å slå «lure» slag?

— Ja den er jo bare 6000 meter, men spilles lang. For det er jo ikke akkurat driver på hvert hull, slår Espen Kofstad fatt. Turneringen starter torsdag.