Foto: Jan E. Espelid

Golf-Norge hadde to spillere med i feltet i Joburg Open, den første turneringen i 2022-sesongen til europatourens etterfølger, DP World Tour.

Espen Kofstad passerte det første nålyøet, og spilte de to tellende rundene i Johannesburg på 70 og 73 slag. Det ga og +1 på delt 43.-plass.

Værutsettelser, det nye Omnikron-viruset og lite oppløftende værmleding for helgen sørget nemlig for at Joburg Open ble redusert til 36 hull på Randpark Golf Club i Johannesburg.

Dermed ble esongdebuten rtross alt en oppløftende retur til øverste europeiske nivå for 34-åringen. som har vært skadeforfulgt med dårlig rygg i snart ti år.

Nå er oslospilleren endelig fullt restituert, og sikret kortet for årets sesong på den nye DP World Tour etter tolvteplass på challengetourens Road to Mallorca-ranking .

«Kan virkelig satse»

Etter at opprykket var sikret fortalte Kofstad til DP World Tour hva det vil bety å rykke opp igjen:

—Det betyr alt å returnere til europatouren. Jeg har hatt så mange skader og problemer, men min seier i Danmark (i årets sesong) fortalte meg at jeg var på riktig spor, og jeg kan nesten ikke vente med å konkurrere mot de beste igjen. Jeg føler meg så mye bedre forberedt denne gangen, Sist jeg spilte en turnering på europatouren var i 2019, og da hadde jeg ikke spilt mye golf det foregående året. Denne gangen har jeg hatt en hel sesong med turneringsspill, og jobbet med den mentale siden av spillet mitt, så jeg kan virkelig satse.

Også Kristoffer Reitan fra Oslo GK fikk plass i feltet i Johannseburg, men fikk verken premiepenger eller rankingpoenetter de to rundene med +6 etter 73-75 og. Grensen for premiering endte på par.

Med to seks under par 65-runder ble Thriston Lawreence fra Aør-Afrika kåret til vinner med -12 fire slag foran landsmannen Zander Lombard.

Se også: Resultater fra Johannesburg

Resten av Sørafrika-svingen avlyst

Joburg Open akulle være den første av tre DP World Tour-turneringer i Sør-Aftika før jul. Det nye, verdensomsppennende smitteutbruddet har imidlertid medført at South African Open og Dunhill Championships avlyses, og at touren tar pause fram til Abu Dhabi Championship 20.-23. januar.

Se også: Terminliste DP World Tour