På en pressekonferanse i Frankfurt fredag ble Carin Koch presentert som Europas kaptein for Solheim Cup 2015 på Golf Club St. Leon-Rot mellom Frankfurt og Stuttgart i den sørlige delen av Tyskland. Hun blir den femte svenske kapteinen.
koch-blir-solheim-cup-kaptein

FEMTE SVENSKE KAPTEIN: Carin Koch blir Europas Solheim Cup-kaptein 2015. Him blir den femte svenske kapteinen etter Pia Nilsson (1990), Catrin Nilsmark (“003 og 2005), Hele Alfredsson (2007) og Lotta Neumann (2009).

43-åringen fra Kungälv utenfor Göteborg skal forsøke å sikre den tredje europeiske seieren på rad når turneringen spilles på St. Leon-Rot 18. til 20. september 2015.

I fjor tok Europa en imponerende 18-10 seier i USA på Colorado Golf Club, mens turneringen på Killeen Castle i Irland i 2011 endte med europeisk triumf 15-11.

— Jeg er utrolig glad og stolt over å bli kaptein på Solheim Cup-laget 2015, sa Koch på pressekonferansen i Frankfurt.

— Da jeg var visekaptein for Lotta (Neumann) i 2013 fikk jeg nok en gang oppleve spenningen i Solheim Cup.

Koch har deltatt som spiller i fire Solheim Cup på rad: 2000, 2002, 2003 og 2005. Hun har skaffet 11 ½ poeng etter serien 10-3-3 (seiere-uavgjort-tap).

På Loch Lomond utenfor Glasgow i 2000 ble hun legendarisk etter å ha senket den vinnende putten i en Solheim Cup som ikke bare gikk inn i historiebøkene med det mest ufyselige været i Solheim Cup-historien.

Det var nemlig her Annika Sörenstam chippet rett i hullet, men motstander Kelly Robbins forlangte at Sörenstam skulle slå slaget på nytt fordi Sörenstam hadde spilt utenom tur.

En gråtende Sörenstam klarte ikke å gjenta prestasjonen, men hun og laget ble altså reddet da Koch senket sin putt for europeisk seier — som til slutt ble 14 ½ — 11 ½.

Sörenstam som visekaptein

Koch blir den femte svenske Solheim Cup-kapteinen siden turneringen første gang ble arrangert i 1990.

Hun var kaptein for Europa i Junior Solheim Cup i Illinois i 2009, og har fire seiere på LPGA og LET.

På pressekonferansen var Koch rask med å utnevne nettopp Sörenstam som en av sine visekapteiner. Sörenstam og Koch har vunnet tre Solheim Cup-matcher sammen i foursome og fourball. De to var også visekapteiner sammen for Lotta Neumann i Colorado i fjor.

Juli Inkster er utnevnt som USAs Solheim Cup-kaptein. Hun etterfølger Meg Mallon.

Se også: Solheim Cup 2015 hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.