Atle Øi (55) har tisligere jobbet som markedssjef i NGF. Foto: Privat

Golfklubbene bør ta et bevisst valg om banen skal settes opp for fåtallet gode spillere, mener Atle Øi.

Tenk deg at du fikk tilbud om å betale for å kaste ti- og tyvekroninger ut i høyt gress. For så å gå og lete etter myntene i fem minutter etterpå.

For riktig å toppe opplevelsen får du tilbud om at folk bak deg skal være irritert på deg fordi du forsinker dem ved stadig vekk å drive med denne morsomme aktiviteten.

Dette spesielle tilbudet gjelder først og fremst nybegynnere, som enda ikke har rukket å bli bitt av golfbasillen. De har vel heller blitt bitt av flått og irritasjonsbasillen, som begge trives godt i roughen.

Plager golfbanene kundene sine bevisst?

Hva er det som motiverer golfbanene til å plage sine kunder på denne måten? Litt vanskelig å si, men sannsynligvis er det de gode spillerne i klubben som har mest innflytelse. Og som kanskje ikke er så opptatt av dette da de stort sett befinner seg på kortklippede områder.

Årets sesong startet jeg i Larvik. Uansett hvor dårlig slagene mine var slapp jeg å irritere meg over uendelighet med leting. Noen baller slapp jeg å lete etter da de helt tydelig var tapt, og de andre fant jeg uten problem. En runde nesten uten leting holdt humøret mitt på topp gjennom 18 hull. Det skjer ikke ofte. Jeg har hørt at Larvik er snill på vårsesongen på dette området. Dersom Larvik-banen er snill bare på våren, blir det ikke noe høstbesøk!

Jeg skal ikke tvære ut poenget mitt. Gode spillere slipper å lete etter ballen. La oss dårlige spillere slippe unna også! Jeg slår gjerne på en ball som ligger litt klønete til. Men spar meg for leting og tap av baller jeg trodde jeg hadde kontroll på.

Det er mange grunner til at folk flest ikke spiller golf. Hvorfor skape enda flere? Kjære golfbaner, bli kvitt mest mulig uoversiktlig rough. Jeg har enda ikke møtt noen som synes leting er gøy.

Og fritidsaktiviteter skal være gøy!

Hvilke baner spiller du helst på? En som er satt opp enkelt eller en som er satt opp tøft og vanskelig? Del din mening med oss i kommentarfeltet under, eller på Golferens Facebookside.